MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Roos 'Dagmar Hastrup'

Groeit in 55 tuinen

Latijnse naam
Rosa 'Dagmar Hastrup'
Andere benamingen
Syn. Rosa 'Fru Dagmar Hastrup', Rosa 'Frau Dagmar Hartopp' , Rosa 'Frau Dagmar Hastrup' , Rosa rugosa 'Frau Dagmar Hartopp'
Variëteit van
Roos (algemeen) (Rosa (algemeen))
Hoogte
100 - 1000 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

'Dagmar Hastrup’ is een kweekvorm van de Japanse bottelroos die al meer dan honderd jaar geleden is gewonnen. Het is een populaire roos vanwege zijn heerlijk geurende bloemen in de zomer en prachtige bottels in het najaar. Van deze bottels wordt de roosvicee gemaakt. De bloemen van ‘Dagmar Hastrup’ zijn roodpaars met opvallende gele meeldraden. Ze geuren licht. Deze roos bloeit lang, van juni tot september. Na de bloei ontstaan grote oranjerode bottels. Op dat moment begint ook het blad te verkleuren naar een mooie goudgele herfstkleur.

Rozen hebben een zonnige standplaats nodig. Rozen kun je flink bemesten. Geef ze voor het seizoen, ergens tussen oktober en maart organische mest. Na de eerste bloei kun je nog een keer bijmesten met anorganische mest. Deze kunstmest werkt namelijk sneller. Gebruik in beide gevallen speciale rozenmest. Deze bottelroos wordt in het vroege voorjaar gesnoeid. Verwijder een kwart van de takken. Neem de dode, zieke of oudste takken. Of snoei de hele struik terug tot op kniehoogte. Verwijder bij deze roos niet de uitgebloeide bloemen, want dan verwijder je tevens de toekomstige rozenbottels.

Berichten over deze plant