MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Camelia 'Lady Campbell'

Foto: Camelia 'Lady Campbell'
Foto: Camelia 'Lady Campbell'

Camellia japonica 'Lady Campbell' is een langzaam groeiende struik die niet zal misstaan in ieders tuin.
De struik heeft een opgaande groei en zal pas na vele jaren een hoogte van ongeveer 2 meter bereiken.
Het is ook mogelijk de struik in een pot te planten en deze als blikvanger op het terras of balkon te plaatsen. De struik verdient in ieder geval een centraal plekje.

De hoge sierwaarde heeft de ‘Lady Campbell’ te danken aan de zeer grote roodroze bloemen. Al vroeg in het jaar, wanneer de meeste struiken nog geen bloemen of bladeren hebben, kun je genieten van de bloei. Deze is van februari tot april. De struik is goed winterhard en elk jaar opnieuw kun je dus genieten van de bloei. Een ander belangrijk kenmerk van de ‘Lady Campbell’ is het feit dat de struik wintergroen is. Dus het hele jaar rond zullen de glimmend groene bladeren aan de struik blijven hangen. De struik is redelijk winterhard, maar heeft voldoende beschutting nodig als je deze in je tuin plant.

 De Camellia japonica 'Lady Campbell' is gemakkelijk in onderhoud. Je hoeft de struik niet te snoeien. Een lichte vormsnoei kan het hele jaar rond, met een voorkeur na de bloei. Het is belangrijk dat de grond waarop de ‘Lady Campbell' groeit lichtzuur is. Je kunt eventueel tuinturf aan de grond toevoegen voor een optimale groei en bloei. Geef de struik voldoende water, vooral tijdens de zomer wanneer er kans is op uitdroging. Plant de 'Lady Campbell' op een zonnige tot half schaduwrijke plek in je tuin. In verband met vorstschade kun je de struik het beste op een beschutte plek in je tuin planten. Ter bescherming tegen vorst kun je ook een laag boomschors of bladeren op de bodem rondom de struik leggen. Als je de struik in een pot hebt geplant, dan is het verstandig deze met vorst binnen te zetten om zo de winter te overleven.

Eigenschappen

Hoogte
80 - 200 cm
Kleur
Winterhard
Matig
PH
Zuur
Vochtigheid
Normaal
Licht
halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend