MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Snoeien

Van begin Oktober tot eind Oktober    · eenmalig

Snoei de oudste en dikste takken weg en laat de nieuwe, jonge scheuten staan. Knip de stengels tot net boven de grond af (3 cm).

Zorg bij een pioenroos snoeien dat er minimaal twee takken blijven staan, zodat de plant daar energie in kan opslaan voor de groeifase.

Geef de plant na het snoeien een portie mest (kunstmest of compost).

Gooi de afgeknipte stengels allemaal weg en laat geen takken of bladeren in je tuin achter. Schimmels overwinteren graag op het snoeiafval van pioenrozen om de plant vervolgens in het voorjaar aan te tasten. Leg de stengels dus ook niet op het composthoop.

Pioenrozen bloeien voller en uitbundiger als ze al lang op hun plek staan. Verplaats de plant dus liever niet. Komt je pioenroos niet tot bloei of geeft deze maar weinig bloemen, dan is het aan te raden om deze te verplanten. Doe dit altijd tijdens de rustfase (najaar). De plant is dan in een soort winterrust en kan een dergelijke verandering beter verwerken. Volg voor het verplanten de eerder genoemde plantinstructies. Bloeit de plant na het verplaatsen niet? Geen paniek. Meestal slaat de pioenroos na het verplaatsen de bloei een jaartje over.

In onze shop