MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Basilicum 'Magic Mountain' +

Groeit in 93 tuinen

Latijnse naam
Ocimum basilicum 'Magic Mountain'
Variëteit van
Basilicum (Ocimum basilicum)
Hoogte
1 - 50 cm
Winterhard
Neen
Licht
Zon, halfschaduw

Algemene omschrijving

  • eenjarige plant
  • bloemkleur: paars
  • bladkleur: paarsgroen
  • hoogte: +/-50 cm
  • groeiwijze: opgaand
  • toepassing: pot, volle grond

Een basilicum waarbij de culinaire waarde en de sierwaarde om de eer strijden. De uitslag is onbeslist: heerlijk geurend aromatisch blad, waarvan de geur aleen al bij het water geven loskomt en dat bovendien sterk paars is aangelopen. Uit dat blad rijzen lange stevige bloeiaren op die bezet zijn met blauwige bloemetjes. Het is een sterke opgaande plant, die in de pot, maar ook heel goed in de border kan, waar hij prachtig gecombineerd kan worden met andere eenjarigen.
standplaats / verzorging: Lichte, vochtige grond in volle zon of halfschaduw. Zorg voor voldoende vocht. Uitgebloeide aren verwijderen voor doorbloei.

Deze vaste basilicum is een heerlijk keukenkruid, maar ook een prachtig plantje! Hij bloeit rijk en ruikt heerlijk. Verhoute basis en paars blad, de bloemen zijn roze tot blauw. Ze worden ongeveer 50 cm hoog. Houd ze in een pot of graaf ze in het najaar op, ze moeten namelijk binnen overwinteren, boven de 15 graden. Geef ze licht en vergeet geen water te geven. De smaak, deze is aromatisch als Italiaanse basilicum, maar iets pittiger. Zet ze op een warm plekje. Blijven toppen voor bossige groei. Lijkt sterk op 'gewone' basilicum daarom veelzijdig te gebruiken. Deze basilicum bloeit paars. Prachtig natuurlijk, maar na de bloei wel de bloeiaren verdwijderen anders produceert ze te weinig blad. Beter geef je na de bloei ook een klein handje organische mestkorrels. (2 a 3 keer per jaar). Leeft ongeveer 3 tot 4 jaar.

Berichten over deze plant