Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Druif 'Phoenix'

Vitis Vinifera 'Phoenix'

Foto: Druif 'Phoenix'

Foto: Druif 'Phoenix'

Druiven ras:
De Phoenix is een kruising van het ras Bachus en Seyve Villard 12 375, gekweekt op het proefstation van Geilweilerhof in Siebeldingen, Duitsland. De druiven hebben een dunne schil, waardoor ze wat kwetsbaar zijn. Met name voor regenachtig weer in de herfst. Door zijn dunne schil is de druif ook geschikt als tafeldruif. aan het verkeuren van de druivenpitten kun je zien dat deze rijp en klaar voor de pluk is. De druivenplant is goed resistent tegen schimmelziekten en heeft een rechtopgaande groeiwijze. Door deze resistentie is het mogelijk de druiven te verbouwen met minimale (biologische) bestrijdingsmiddelen. 
Alhoewel deze druivensoort niet perse beschut hoeft te staan komt de ligging van de wijngaard de vruchtafzetting wel ten goede. Door het matig hoge suikergehalte (voor de kenner ca. 70 -80 Oechsle) kan in een goede zomer een normaal alcohol percentage worden bereikt. Met een zuurgehalte van ca. 7-8 g/l (pH 3.2) zorgt de frisse druif voor een excellente smaak en uitstekende tannines. De druif is bij een normale zomer in oktober rijp voor de pluk.
Wortelstok:

De druiven zijn zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat. De Phoenix geeft dan ook een frisse wijn met een karaktervol muskaat aroma, wat uniek is voor het Nederlandse klimaat. De wijn is vol van smaak en licht geel van kleur met een muskaat aroma

Eigenschappen

Variëteit van
Druif (algemeen) (Vitis vinifera (algemeen))
Hoogte
0 - 400 cm