MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Indiase meidoorn

Rhaphiolepis x delacourii  • 

Foto: Indiase meidoorn

Groenblijvende struik met ovaal tot lancetvormige, getande donkergroene bladeren. Stervormige lichtroze bloemen die fade naar wit bloeien in het voorjaar of de zomer. Geteeld voor getande groenblijvende gebladerte en stervormige bloemen. Kruising tussen Rhaphiolepis indica en Rhaphiolepsis umbellata. Groeien in beschutte grens. Houdt niet van koude, drogen wind.

Kenmerken

Cultivar: Indiase prinses
Familie: Rosaceae
Maat: Hoogte: 3 tot 4 ft ft
Breedte: 3 tot 4 ft ft
Plant Categorie: struiken,
Plant Kenmerken: weinig onderhoud, ronde,
Loof Kenmerken: middelgrote bladeren, grof blad, wintergroen,
Loof Kleur: donkergroen,
Bloem Kenmerken: opzichtig,
Bloemkleur: roze, wit,
Toleranties: herten, konijnen,

Eisen
Bloomtime Bereik: Het late voorjaar tot het begin van de zomer
USDA Winterhardheid Zone: 8 tot 11
AHS Warmte Zone: Niet gedefinieerd voor deze plant
Licht Bereik: Volle zon volle zon
pH-bereik: 5,5 tot 6,5
Bodem Bereik: Zandleem naar Leem Clay
Water Range: Normale tot vochtige

Plant Care

Bemesting

How-tos: bemesting voor Opgericht Planten

Gevestigde planten kunnen profiteren van de bemesting. Neem een visuele inventaris van uw landschap. Bomen moeten worden bemest om de paar jaar. Struiken en andere planten in het landschap kan jaarlijks worden bevrucht. Een bodem-test kan bepalen bestaande nutriënten in de bodem. Indien een of meer nutriënten is laag, de specifieke plaats van een all-purpose kunstmest kan een noodzakelijk zijn. Meststoffen die rijk zijn aan N, stikstof, zal ter bevordering van groene bladgroenten groei. Teveel aan stikstof in de bodem kan leiden tot overmatige vegetatieve groei van planten ten koste van de bloemknop ontwikkeling. Het is het beste om te voorkomen dat bemesting laat in het groeiseizoen. Aanvragen die zijn ingediend op dat moment kan dwingen weelderige, vegetatieve groei die niet een kans hebben om af te harden voor het begin van koud weer.

Licht
Voorwaarden: volle zon

Volle zon is gedefinieerd als de blootstelling aan meer dan 6 uur onafgebroken, direct zonlicht per dag.

Watering
Voorwaarden: Regelmatig vocht Outdoor Plants

Water bij normale regenval niet de voorkeur 1 inch van vocht de meeste planten de voorkeur. Gemiddelde water nodig is tijdens het groeiseizoen, maar zorg niet te veel water geven. De eerste twee jaar na een fabriek is geïnstalleerd, regelmatig water is belangrijk. Het eerste jaar is cruciaal. Het is beter om het water een keer per week water en diep, dan regelmatig water voor een paar minuten.

Voorwaarden: vochtige en goed doorlatende

Vochtige en goed gedraineerde betekent precies wat er klinkt. De bodem is vochtig, zonder klef, omdat de textuur van de bodem kan overtollig vocht te laten afvloeien. De meeste planten, zoals ongeveer 1 cm water per week. Tot wijziging van uw grond met compost zal helpen bij het ​​verbeteren textuur en water vasthouden of afvoeren capaciteit. Een 3 inch laag mulch zal helpen om vocht vast te houden de bodem en studies hebben aangetoond dat mulch planten groeien sneller dan niet-mulch planten.

Voorwaarden: Outdoor Watering

Planten zijn bijna volledig uit water dus het is belangrijk om hen te voorzien van voldoende water voor de gezondheid behoud van een goede installatie. Niet genoeg water en wortels zal verwelken en de plant zal verwelken en sterven. Te veel water toegepast te vaak ontneemt wortels van zuurstof leidt tot plantenziekten zoals wortel en stam rot. De aard van de planten, plantaardige leeftijd, lichtniveau, bodemtype en container formaat van alle van invloed zijn als een plant moet worden bewaterd. Volg deze tips om water zorgen voor een succesvolle:
* De sleutel tot water is water diep en minder vaak. Wanneer water, waterput, dat wil zeggen bieden genoeg water om goed te verzadigen de kluit. Met in de grond planten, betekent dit grondig weken de bodem tot het water is doorgedrongen tot een diepte van 6 tot 7 inch (1 'wordt beter). Met container geteelde planten, van toepassing genoeg water om het water te stromen door de drainage gaten.

* Probeer waterplanten in het begin van de dag of later in de middag om water te besparen en te bezuinigen op de stress bij planten. Geen water vroeg genoeg, zodat het water de kans heeft gehad om te drogen van de bladeren van de planten voorafgaand aan de 's nachts vallen. Dit is van essentieel belang als u al schimmel problemen.

* Wacht niet te water tot planten verwelken. Hoewel sommige planten zal herstellen van deze, zullen alle planten sterven als ze te veel verwelkingsziekte (als ze de vaste verwelkende punt te bereiken).

* Overweeg het behoud van water methoden zoals druppelirrigatie, mulchen en xeriscaping. Druppel systemen die rechtstreeks langzaam vocht druppelen op de root systeem kan worden gekocht bij uw lokale huis en tuincentrum. Mulchsoorten aanzienlijk kan koelen van de wortelzone en de instandhouding van vocht.

* Overweeg het toevoegen van waterbesparende gels naar de root zone, die een reserve van het water zal houden voor de plant. Deze kunnen een wereld van verschil, vooral onder stressvolle omstandigheden. Wees er zeker van te labelen aanwijzingen op te volgen voor het gebruik ervan.

 

Voorwaarden: Normale Watering voor Outdoor Plants

Normale water betekent dat de bodem moet worden gehouden gelijkmatig vochtig en gedrenkt regelmatig, als de omstandigheden dit vereisen. De meeste planten als 1 cm water per week tijdens het groeiseizoen, maar let niet te veel water. De eerste twee jaar na een fabriek is geïnstalleerd, regelmatig water is belangrijk voor vestiging. Het eerste jaar is cruciaal. Het is beter om het water een keer per week water en diep, dan regelmatig water voor een paar minuten.


Aanplant
How-tos: Voorbereiden Tuin Bedden

Gebruik een grondtesten kit om de bodem te bepalen de zuurgraad of alkaliteit van de vóór het begin van elke tuin bed voorbereiding. Dit zal u helpen te bepalen welke planten het meest geschikt zijn voor uw site. Controleer de bodem drainage en correcte drainage, waar staand water blijft. Duidelijke onkruid en vuil van de aanplant van gebieden en blijven om onkruid te verwijderen zodra ze opkomen.
Een week tot 10 dagen vóór het planten, voeg 2 tot 4 centimeter van de leeftijd van mest of compost en werk in de aanplant site om de vruchtbaarheid en verhoging van het vasthouden van water en afvoer te verbeteren. Als samenstelling van de bodem is zwak, moet een laag teelaarde ook rekening worden gehouden. Maakt niet uit of je de bodem is zand of klei, kan deze worden verbeterd door het toevoegen van hetzelfde: organische stof. Hoe meer, hoe beter; werk diep in de bodem. Bereid bedden om een ​​18 inch diep voor vaste planten. Dit zal lijken op een enorme hoeveelheid werk nu, maar zal sterk later afbetalen. Trouwens, dit is niet iets dat later gemakkelijk wordt gedaan, zodra planten vastgesteld.

How-tos: Snoeien bloeiende struiken

Het is noodzakelijk om struik snoeien uw bladverliezende bloeiende om twee redenen: 1. Door het verwijderen van oude, beschadigde of dood hout, dan verhoog je de luchtstroom, waardoor in minder ziekte. 2. U verjongen nieuwe groei zoals die bloemen productievolume toeneemt.

Snoeien bladverliezende heesters kunnen worden verdeeld in 4 groepen: in de vroege) voorjaar. Die vereisen minimale snoei (neem alleen maar dode, zieke, beschadigde of gekruiste takken, kan het zijn dat gedaan; voorjaar snoeien (moedigt krachtige, nieuwe groei, die bloemen produceert de zomer - met andere woorden, bloemen verschijnen op nieuw hout); de zomer snoeien na de bloem (na de bloei, bezuinigen scheuten, en de groei neemt een aantal van de oude, tot op de grond); suckering gewoonte snoeien (bloemen verschijnen op hout van het vorige boekjaar . Afbouwpakket bloemrijke stengels door 1 / 2, op sterk groeiende nieuwe scheuten en verwijder 1 / 2 van de bloemrijke stengels een paar centimeter van de grond) altijd het verwijderen van dode, beschadigde of zieke hout eerste, ongeacht het type van het snoeien je bent doen.

Voorbeelden: minimaal: Amelanchier, Aronia, Chimonanthus, Clethra, Cornus alternifolia, Daphne, Fothergilla, Hamamelis, Poncirus, Viburnum:. Voorjaar Abelia, Buddleia, Datura, Fuchsia, Hibiscus, Hypericum, Perovskia, Spirea douglasii / japonica, Tamarix na. Zomer bloem: Buddleia alternifolia, Calycanthus, Chaenomeles, Corylus, Cotoneaster, Deutzia, Forsythia, Magnolia x soulangeana / stellata, Philadelphus, Rhododendron sp Suckering., Ribes, Spirea x arguta / prunifolia / thunbergii, Syringa,: Weigela. Kerria

How-tos: planten van struiken

Een gat graven tweemaal de grootte van de kluit en diep genoeg om te planten op hetzelfde niveau de struik was in de container. Als de bodem slecht is, graaft gat zelfs breder en vullen met een mengsel half oorspronkelijke bodem en de helft van compost of de bodem amendement.

Verwijder voorzichtig struik uit de verpakking en voorzichtig afzonderlijke wortels. Positie in het midden van het gat, beste kant naar voren gericht. In te vullen met originele bodem of een gewijzigd mengsel vormen indien nodig zoals hierboven beschreven. Voor grotere struiken, goed bouwen van een water. Eindig door mulchen en te drenken goed.

Als de plant is gebald-en-burlapped, bevestigingsmiddelen verwijderen en terug de top van de natuurlijke jute vouwen, plooien naar beneden in het gat, nadat je hebt geplaatst struik. Zorg ervoor dat alle jute is begraven, zodat het niet zal water lont uit de buurt van kluit tijdens hete, droge periodes. Als synthetische jute, te verwijderen indien mogelijk. Indien dit niet mogelijk, weggesneden of maak sleuven om de wortels te ontwikkelen in de nieuwe bodem. Voor grotere struiken, goed bouwen van een water. Eindig door mulchen en te drenken goed.

Als struik is kaal-root, kijk voor een verkleuring ergens in de buurt van de basis, dit merk is waarschijnlijk, wanneer de bodem lijn was. Als de bodem is te zanderig of te lemig, toe te voegen aan organische stof. Dit zal helpen met zowel drainage en waterhoudend vermogen. Vul de bodem, verstevigende net genoeg om struik te ondersteunen. Eindig door mulchen en te drenken goed.

How-tos: Voorbereiden Containers

Containers zijn uitstekend wanneer gebruikt als sierplant functie, een beplanting optie wanneer er weinig of geen grond te planten in, of voor planten die inferieure vereisen een bodemtype niet gevonden in de tuin of wanneer de bodem drainage in de tuin is. Als de groei meer dan een plant in een container, ervoor zorgen dat alle soortgelijke culturele eisen. Kies een container die is diep en groot genoeg om root ontwikkeling en groei alsook proportioneel evenwicht tussen de volledig ontwikkelde plant en de houder mogelijk te maken. Plant grote containers in de plaats waar u van plan hen te blijven. Alle containers moeten afwateringsgaten. Een mesh, gebroken aarden pot stukken (crock) of een papieren koffiefilter geplaatst over het gat zal de bodem te houden van uitwassen. De potgrond u moet een passende mix voor de planten die u hebt gekozen worden. Kwaliteit van de bodem (of de bodem-minder medias) vocht snel en gelijkmatig als het nat is. Als het water loopt uit de bodem bij de eerste bevochtiging, is dit een indicator dat je de bodem niet zo goed zijn als je denkt.

Voorafgaand aan het vullen van een container met aarde, natte potgrond in de zak of in een kuip of kruiwagen, zodat het gelijkmatig vochtig. Vul container ongeveer halverwege volledig of tot een niveau waarmee planten, wordt geplant, worden net onder de rand van de pot. Kluit moet gelijk met de bodem lijn zijn wanneer het project voltooid is. Waterput.


Problemen
Schimmels: schilvlekjes

Bladvlekken worden veroorzaakt door schimmels of bacteriën. Bruine of zwarte vlekken en patches kunnen zowel rafelige of cirkelvormig, met een in water gedrenkte of gele randen verschijning. Insecten, regen, vuil tuingereedschap, of zelfs mensen kan helpen de verspreiding ervan.
Preventie en bestrijding van: Verwijder geïnfecteerde bladeren wanneer de plant droog is. Bladeren die te verzamelen rond de voet van de plant moet worden opgerakeld en afgevoerd. Vermijd beregening, indien mogelijk, water moet gericht zijn op de grond. Voor schimmel-bladvlekken, een aanbevolen fungicide volgens etiket richtingen.

 

Pest: Schaal Insecten

Schalen zijn insecten, gerelateerd aan wolluizen, dat kan een probleem op een breed scala van planten - indoor en outdoor. Jonge schalen kruipen totdat zij vinden van een goede voeding site. De volwassen vrouwtjes verliezen dan hun benen en blijven op een plek beschermd door de harde buitenlaag. Ze verschijnen als hobbels, vaak op de lagere kanten van bladeren. Ze hebben piercing monddelen die zuigen het uit sap van plantenweefsel. Schalen kunnen verzwakken een plant leidt tot gele bladeren en blad laten vallen. Ze produceren ook een zoete stof genaamd honingdauw (begeerd door mieren) die kan leiden tot een onaantrekkelijke zwarte oppervlak schimmelgroei genoemd roetzwarte mal.

Preventie en Controle: Eenmaal gevestigd zijn ze moeilijk te controleren. Isoleer aangetaste planten uit de buurt van die niet zijn aangetast. Cosnult uw plaatselijke tuincentrum beroeps-of Cooperative Extension kantoor in uw provincie voor een juridisch advies met betrekking tot hun controle. Stimuleren van natuurlijke vijanden, zoals sluipwespen in de tuin.


Diversen
Woordenlijst: Evergreen

Groenblijvende verwijst naar planten die vasthouden hun bladeren of naalden voor meer dan een groeiseizoen, vergieten ze na verloop van tijd. Sommige planten zoals live eiken zijn wintergroen, maar meestal laat stal de meerderheid van hun oudere rond het einde van januari.

Woordenlijst: Heester

Struik: is een bladverliezende of wintergroene vaste plant die woody heeft meerdere vestigingen die vorm in de buurt van de basis.  

Eigenschappen

Hoogte
150 - 1000 cm
Kleur