MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Krulsla 'Lollo Bionda'

Krulsla 'Lollo Bionda'

'Lollo Bionda' is een krulsla met heldergroene bladeren die er aantrekkelijk uitzien. Net als 'Lollo Rossa' vormt de plant geen krop maar een open bladrozet met sterk ingesneden malse bladeren. Natuurlijke vijanden zoals sluipwespen en lieveheersbeestjes kunnen hierdoor de bladluizen beter te lijf gaan. Wanneer u elke week sla wilt eten moet er wel regelmatig opnieuw gezaaid of geplant worden.

TEELT
Zaaien onder glas kan vanaf februari, in de volle grond kan gezaaid worden vanaf half maart tot eind augustus, een plantafstand van 30 x 30 centimeter aanhouden. De meeste sla heeft een korte groeiduur en het is dan ook belangrijk om de planten in een jong stadium te verspenen of te verplanten. Sla kiemt het best bij een temperatuur tot ongeveer 18°C, zaai bij warm weer daarom op een schaduwrijk zaaibed. De kans op ‘schieten’ neemt vanaf 20°C toe.

Ook is het mogelijk om een deel van de sla wat dichter bij elkaar te zetten en vroeger te oogsten, dan kunt u volstaan met één zaaisel per 3 tot 4 weken.

STANDPLAATS
Telen op een luchtige, voedzame grond, regelmatig water geven om de grond vochtig te houden. Sla is vooral lekker wanneer u niet te veel bemest. Bij wisselteelt kunnen de meeste bladgewassen geteeld worden op het stuk grond waar eerder koolgewassen stonden.

OOGST
Oogsten kan 2 tot 3 maanden na het zaaien. 

Eigenschappen

Hoogte
10 - 20 cm
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Nat
Licht
halfschaduw, Schaduw
Evergreen
Bladverliezend