MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Meelsalie 'Sallyfun Blue'

Salvia farinacea 'Sallyfun Blue'

Foto: Meelsalie 'Sallyfun Blue'

Foto: Meelsalie 'Sallyfun Blue'
Foto: Meelsalie 'Sallyfun Blue'
Foto: Meelsalie 'Sallyfun Blue'

Het geslacht Salvia telt vele honderden soorten. Salvia farinacea, de meelsalie, is er slechts één van. Er zijn goede variëteiten verkrijgbaar, die voornamelijk als aanvulling in de border kunnen worden gebruikt. De soort is hoofdzakelijk eenjarig, hoewel het soms wel kan lukken de plant over te houden. De meelsalie is afkomstig uit Mexico en Texas en in 1838 ingevoerd

De meelsalie wordt in gebieden met een gematigd klimaat meestal niet ouder dan een jaar. In warme gebieden kan de plant het langer volhouden, hoewel de levensduur meestal niet meer dan vijf jaar bedraagt. Als u meelsalie wilt proberen over te houden, dan knipt u in het najaar de plant terug en dekt hem af tegen vorst. Als u een meelsalie in de border wilt gebruiken, dan kunt u beter aan het begin van de zomer voorgezaaide planten kopen.

De meelsalie moet in een voedzame, goed doorlatende grond worden geplant. Plant ze op een onderlinge afstand van veertig centimeter in een groep. De plaats moet vooral zonrijk zijn. De meelsalie houdt van warme grond.

Eigenschappen

Hoogte
40 - 70 cm
Kleur
Winterhard
Matig
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend