MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Ereprijs 'Erika'

Veronicastrum virginicum 'Erika'  • 

Foto: Ereprijs 'Erika'

Foto: Ereprijs 'Erika'
Foto: Ereprijs 'Erika'
Foto: Ereprijs 'Erika'
  • Bloeiwijze: Aar
  • Hoogte: 100 cm.
  • Bloeitijd:  juli – augustus
  • Kleur: roze

Veronicastrum virginicum ‘Erika’ heeft rechtopstaande, sterk vertakte aren. Opvallend aan deze ereprijs is het kleurverloop van de aar van roze tot diep roze in de top van de aar. Daarmee is het een opvallend mooie verschijning in de border.
Ook uitgebloeid is deze Veronicastrum prachtig om te zien. Zet vijf tot zeven planten op een vierkante meter om een goed sluitende beplanting te krijgen. Een plek in de zon wordt het meest gewaardeerd. Dan komt deze vaste plant ook het meest tot zijn recht. De opgaande bloeivorm laat je omhoog kijken.

Deze ereprijs heeft  lange bloeiaren die in het najaar bruin verkleuren. Dat geeft een prachtig beeld. Veronicastrum virginicum ‘Erika’ is makkelijk te combineren met andere planten en siergrassen in de border.
Tot het moment van snoei blijft deze vaste plant overeind staan en heeft geen enkele steun nodig. Later in het seizoen hebben de uitgebloeide donkere bloemaren een toegevoegde waarde in de tuin. De plant is gemakkelijk te combineren met andere planten en siergrassen. De herkenbare bloeiwijze van Veronicastrum geeft een mooi wintersilhouet.

Onderhoud: Veronicastrum is een sterke plant met weinig eisen en is goed winterhard. In de laatste wintermaanden of het vroege voorjaar snoei je de plant tot kort aan de grond terug. Hierna kan weer een nieuw seizoen beginnen.

Eigenschappen

Hoogte
100 - 120 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal, Vochtig
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend