MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Kumaon waaierpalm

Trachycarpus takil

Foto: Kumaon waaierpalm

De Trachyarpus takil of Trachycarpus Kumaon is een palm die zijn oorsprong kent in India in de provincie Uttar Pradesh. In deze natuurlijke habitat groeit de palm op berghellingen op hoogtes van 2500 meter.
Wat bijzonder is aan dit lid van de Trachyarpusfamilie is dat de palm op latere leeftijd een kale stam krijgt. Trachyarpus takil is in alle delen (bladgrootte, bladstengel en stamomvang) groter dan Trachycarpus fortunei.

Deze maat krijgt zijn eerste bladeren met blauwe waas; en is verder kenmerkend om zijn direct dikke stam (zie foto), maar ook om de bladeren met zeer diepe insnede, en toch stevig blad, waarbij de wind geen vat lijkt te krijgen op het blad en gaaf blijft.

herkomst: India

Standplaats: Trachycarpus takil verlangt een plekje in de zon tot halfschaduw op een, indien mogelijk, beschutte plaats.
Grondsoort: Trachycarpus takil floreert goed in een voldoende drainerende en vruchtbare grond. Verder stelt de palm geen specifieke eisen aan de grond

Vorsttolerantie: Tot -20°C. Bij temperaturen beneden de -10°C gedurende een langere periode (+- 3 weken), de stam en de kroon inpakken met bijvoorbeeld jutezakken of een rietmat.

Eigenschappen

Hoogte
+ 4m
Kleur