MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Klimroos 'Mme Alfred Carriere'

Rosa 'Mme Alfred Carriere'  • 

Foto: Klimroos 'Mme Alfred Carriere'

Foto: Klimroos 'Mme Alfred Carriere'
Foto: Klimroos 'Mme Alfred Carriere'

Geurende, doorbloeiende witte leiroos met volle kop die zo'n 4 a 5 meter hoog wordt. Kan goed op een noord muur en in de schaduw. Sterke plant.

Ramblers staan garant voor een overweldigende bloemenpracht en veelal een heerlijke ouderwetse geur. De rozen zijn ziektevrij, hebben gezond blad en bezitten een enorme groeikracht. De meeste ramblers zijn maar eenmalig bloeiend gedurende 2 tot 3 weken, maar dat is dan wel een bloei explosie. In de herfst geven ze een weelde aan botteltjes 
Ramblers hebben lange buigzame stengels en kunnen vaak enorme afmetingen krijgen tot 10 m of zelfs meer.  Er zijn ook een paar lager blijvende ramblers (tot ongeveer 3 m). 

Toepassing
Door de grote groeikracht zijn de rozen uit deze categorie in staat in bomen te groeien en lelijke bouwwerken te camoufleren. Het is net alsof er een tweede leven is voor een boom.  In het voorjaar produceert de boom zelf zijn bloesem en dan komt er in juni een formidabele tweede bloei (van de rambler). Bij levende bomen moet men er op letten dat ze genoeg water krijgen, dus niet te dicht bij de stam planten.  De rambler is ook geschikt voor verwildering over schuren en gebouwen. 

Onderhoud
Ramblers stellen weinig eisen aan de grond en ook met wat minder zon zullen ze goed gedijen 
De ramblers snoeit men in de eerste 2 jaar geheel niet, aangezien ze bloeien op ouder hout. Bij oudere planten na de bloei de plant verjongen of in vorm snoeien door uitgebloeide takken weg te nemen
 

Eigenschappen

Variëteit van
Roos (algemeen) (Rosa (algemeen))
Hoogte
450 - 1000 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Kalkrijk
Vochtigheid
Normaal
Licht
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend