MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Zomercipres

Groeit in 12 tuinen

Latijnse naam
Kochia scoparia
Andere benamingen
Studentenkruid
Hoogte
1 - 80 cm
Kleur
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Deze ‘zomercypres’, een bossige, lichtgroene plant tot 80 cm hoog, is bijzonder geschikt om rustige accenten te geven in veelkleurige bloementuinen – de mooie rode herfstkleur is een onverwachte toegift van deze ouderwetse, te weinig gebruikte, gemakkelijke éénjarige. (erg vorstgevoelig)

Berichten over deze plant

  • Scouting Emmeloord E.Scouting Emmeloord E.
    Ik heb nog zaadjes over van afgelopen jaar ben benieuwd of ik dit jaar nog weer wat planten kan kweken.. (mij is verteld dat het zaad maar 1 jaar kiemkrachtig is) De planten zijn uiteindelijk nog redelijk groot geworden maar niet zo vol als op de foto en de herfst kleur viel ook wat tegen.. (maar … Lees verder »
    Woensdag 13 Januari 2016 om 08:58
    •  Bekijk alle 5 reacties »
    • Scouting Emmeloord E. Scouting Emmeloord E. niet altijd, vaak maak ik zelf een mengsel met potgrond, scherp zand en perliet. Afhankelijk van de voorkeur van de zaden. Ook zaaide ik veel in vochtig keukenpapier in een ziplock zak.
      Woensdag 13 Januari 2016 om 13:57
    • Jeannette v. Jeannette v. Ja, dat is natuurlijk helemaal "je van hét", zo'n zelfgemaakt mengsel. Ach, soms weet je het gewoon niet, alles goed gedaan volgens de regels, en dan gaat het nog fout. Jammer, maar als je genoeg … Lees verder »
      Woensdag 13 Januari 2016 om 14:07