MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Bosrank 'Piilu'

Groeit in 451 tuinen

Bosrank 'Piilu' stekken

Van midden Juni tot eind Augustus     Eenmalig

Afleggen

Buig een stuk stengel naar de grond. Leg er wat aarde op zorg met een steen of gebogen draad dat de stengel niet van de grond af kan komen.

Na een jaar kijken of er wortels aanzitten en zo ja de nieuwe plant losknippen.

Stekken

Snijd de stekken niet onder een stengelknoop af, maar neem een stuk stengel dat tussen twee stengelknopen ligt. De methode lukt in de zomer het best en gaat zelfs vlugger dan afleggen. De stekjes wortelen na 6-8 weken.

Haal een stukje stengel van een sterke plant, snijd de stengel aan de ene kant net boven een bladpaar af en laat onder het bladpaar circa 5 cm stengel zitten.
Dompel de stekken onder in een fungicide-oplossing, doop ze met de onderkant in stekpoeder en zet ze vervolgens in stekgrond op basis van kokosvezel. De ogen in de bladoksels moeten zich net op of net onder de grond bevinden.
Dek de pot af met dunne folie en maak deze onder de bodem vast, zodat de pot luchtdicht is afgesloten. Zet de pot in een koude bak in de schaduw.
Als de bladeren weer omhoog komen en de stekken wortels hebben gevormd, kunt u ze elk in een eigen pot zetten en verder opkweken tot ze groot genoeg zijn om naar hun permanente verblijf te verhuizen.

« Volledige agenda

Berichten over deze plant