MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Ooievaarsbek

Geranium magnificum  • 

Foto: Ooievaarsbek

Foto: Ooievaarsbek
Foto: Ooievaarsbek

Geranium magnificum is gelijk aan Geranium platypetalum ('oude' benaming). Geranium magnificum is een oerdegelijke en sterke geranium soort die zich onderscheidt door zijn prachtige herfstkleuren in tinten van geel en oranjerood. Een klassieker onder de tuinplanten die vooral goed bruikbaar is voor de border. Wordt zo'n 40 cm hoog en is winterhard. De planten vormen dikke pollen met licht behaarde bladeren. Bloeit van juni tot augustus met een zee van blauwviolet kleurige komvormige bloemen met roodachtige nerven. De bloemen lokken zowel bijen als vlinders. De plant is opvallend droogtetolerant.

VERZORGING: Uitgebloeide bloemstengels van de ooievaarsbek wegnemen houdt de plant mooi tot op het einde van het groeiseizoen. Vooral op rijke gronden steunen met rijshout. Enkel te vermeerderen door scheuren (steriele hybride!). Ziektevrij.

STANDPLAATS: Ooievaarsbek staat het liefst zonnig en open; verdraagt halfschaduw, maar dan weker en minder bloei. Ooievaarsbek verdraagt alle gronden, maar vooral goed gedraineerd (tè zwaar of tè nat: wortelrot); arme zandgronden aanrijken met humus.

Eigenschappen

Hoogte
20 - 40 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend

In de webshop