MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Kruiskruid 'Othello'

Foto: Kruiskruid 'Othello'
Foto: Kruiskruid 'Othello'
Foto: Kruiskruid 'Othello'

Ligularia dentata ´Othello´ is een bekende en veel aangeplante afwijkende dentata vorm met opvallende bruinachtige bladeren. Dit ras wordt sterker gewaardeerd dan de Desdemona. De bloemen die in juli-september verschijnen zijn goudgeel waardoor ze mooi en sterk contrasteren met het glimmende blad. Plant wordt een 50 tot 80cm hoog.

STANDPLAATS: Ligularia is een altijd sierlijke blikvanger voor de border, aan de rand van de vijver of in de natuurtuin. De planten hebben veel vocht en liefst een zware, leemachtige grond nodig. Op voldoende vochtige gronden kunnen ze ook beter een zonnige groeiplaats verdragen. Mooi te combineren in borders met Hemmerocallis, Filipendula rubra, Eupatorium en hangende zegge (Carex pendula). Ook mooi rondom waterpartijen.

VERZORGING: Het is aan te raden om in de herfst of in het voorjaar te delen om beter de oorspronkelijk eigenschappen en kleuren van de ouders te behouden. Slakken eten de grote, sappige bladeren graag en maken hierin grote gaten. Het is dus belangrijk tijdig dit te voorkomen. Gebruik hiervoor een milieuvriendelijk middel.

Eigenschappen

Hoogte
60 - 80 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend