MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Klokjesbloem 'Addenda Blue Star'

Foto: Klokjesbloem 'Addenda Blue Star' +

Groeit in 5750 tuinen

Latijnse naam
Campanula poscharskyana 'Addenda Blue Star'
Andere benamingen
Dalmatiëklokje
Hoogte
20 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Kalkrijk
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw, Schaduw
Evergreen
Bladhoudend
Planten tags

Algemene omschrijving

Campanula poscharskyana Addenda ® Blue Star: het is een hele mond vol, maar dan heb je ook wat bijzonders. Deze noviteit lijkt niet op de Campanula die we gewend zijn. De ronde vorm is namelijk vervangen door een luchtiger planttype met zowel opgaande als kruipende ranken, zoals bij een klimop. Tegelijkertijd is de bloeirijkheid sterk opgevoerd. De ranken zijn werkelijk bedekt met hemelsblauwe sterren.

Campanula heeft een restyling ondergaan. In de meest recente uitvoering laat de plant zijn ranken lekker hangen en kruipen. Ook nieuw aan deze Campanula is de opkweekmethode. De plant wordt in drie maanden opgekweekt van gewortelde stek (plug) tot leverbare plant. Dat is een grote vooruitgang in vergelijking met de oude opkweekmethode. Voorheen werd de plant uit zaad opgekweekt, buiten opgepot en in de kas in bloei getrokken. Als gevolg van de stekmethode zijn ook de plantopbouw, bloeirijkheid en kwaliteit verbeterd.

Geef tijdens de bloei twee keer per maand voeding. Als de uitgebloeide knoppen worden verwijderd, zal de plant langer doorbloeien. In de winter koel zetten en matig vochtig houden. Dan kan de plant het jaar daarop weer in bloei komen.

Campanula betekent 'klokje', wat de Nederlandse naam 'klokjesbloem' verklaart. Campanula groeit van oorsprong in het Middellandse Zeegebied en de bergrijke gebieden van de Balkan. 

Berichten over deze plant