Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Rotsheide 'Katsura'

Foto: Rotsheide 'Katsura'

Variant die lijkt op de "mountain fire", maar met rose bloemen. In het najaar vormt de plant roodbruine bloemknoppen die gedurende de winter een sierwaarde vormen in de tuin, in het vroege voorjaar (maart) bloeit de plant rood en de bloemen verkleuren later naar roze.

Standplaats

De beste standplaats voor een Pieris is een halfzonnig tot zonnige standplaats. U kunt de plant plaatsen op uw terras in de tuin of op uw balkon. Pieris behoort tot de familie van de Ericaceae (evenals Rhododendron) en houdt van een zurige veengrond. Let hierop als u de plant in de tuin zet of gaat overpotten, u kunt bij een tuincentrum speciale Ericaceae grond kopen. Pieris is een wintergroene heester en daarmee een blijvende sierwaarde voor uw tuin.

Verzorging
 

Water 

Een Pieris houdt van een redelijk vochtige grond, maar houdt niet van “natte voeten”. Dat kan leiden tot problemen met de wortels. Het is het beste om de planten regenwater of slootwater te geven, dit water is ‘zachter' als leidingwater. Als u die mogelijkheid niet heeft kunt u ook gewoon leidingwater geven.

Snoeien
Wees niet bang om te snoeien. Na de bloei kunt u het beste de uitgebloeide bloemen wegknippen waardoor de plant mooier zal uitlopen. Als de plant te groot wordt is het beste de takken terug te knippen tot 1cm boven de oudere tak, u kunt de plant ook dieper snoeien maar dan heeft de plant enige tijd nodig om te herstellen.

Voeding
Een Pieris heeft net als iedere andere plant voedingsstoffen nodig. U kunt er voor kiezen om vloeibare voedingsstoffen te geven die u dan mengt in een gieter met water, het nadeel hiervan is dat dit regelmatig moet worden herhaald. U kunt er ook voor kiezen om gecoate voedingsstoffen te geven, om de voedingsstoffen zit dan een bepaalde coating die de voeding langzaam los laat. Hierdoor heeft de plant het hele jaar voeding van 1 tablet. Deze tabletten zijn verkrijgbaar bij de meest tuincentra.

Bron: http://www.gtr-pieris.nl

Eigenschappen

Hoogte
70 - 150 cm
Kleur
  •   
  •   
Winterhard
Ja
PH
Zuur
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend