MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Garnalenplant

Justicia brandegeana  • 

Foto: Garnalenplant

Foto: Garnalenplant
Foto: Garnalenplant

Deze uit Mexico afkomstige plant kan een zeer dankbare bloeier zijn. Zijn onbetekenende witte bloempjes vallen al na 1-2 dagen af, doch de sierwaarde zit niet in die witte bloempjes, maar in de bruin-rood-gele soms zelfs violetachtige schutblaadjes, die dakpansgewijs en aarvormig, min of meer hangend, aan de plant zitten.

De plant is eigenlijk een kleine heester (struik) en vrij makkelijk in zijn verzorging. Hij vraagt veel licht en zon. Hoe lichter de plant staat, des te mooier zijn de kleuren van de schutblaadjes. Maak de plant niet te nat, maar pas ook op voor uitdrogen van de kluit.
In de groeiperiode om de 14 dagen bijmesten. De plant is met normale potgrond al zeer tevreden. Hij heeft wel veel frisse lucht nodig en kan 's zomers buiten staan.
Overwinteren op een lichte, koele plaats, maar niet minder dan 6 à 7 °C. De plant is zeer gevoelig voor al te lage temperaturen.
Om de plant wat bossig te houden is snoeien in februari beslist noodzakelijk. Dan ook eventueel verpotten en weer wat warmer zetten.

Eigenschappen

Hoogte
0 - 1000 cm
Winterhard
Neen