MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Dwergbanaan 'Dwarf Cavendish'

Musa acuminata 'Dwarf Cavendish'  • 

Foto: Dwergbanaan 'Dwarf Cavendish'

De Musa acuminata 'Dwarf Cavendish' is de dwerg variant van de gewone Musa acuminata 'Cavendish'. De vruchten van de Musa acuminata 'Dwarf Cavendish' zijn eetbaar. De bananenplant heeft bladeren van 90cm waar aan de bovenkant rode vlekken opkomen. De Musa acuminata 'Dwarf Cavendish is ook een snelle groeier. Elke week (soms nog sneller) komt er een nieuw blad boven dat zich al snel ontvouwt. Het is een prima bananenplant om bij ons als kamerplant te houden. Buiten in de tuin gedijen ze niet goed. Zelfs bij warm weer staan ze er niet mooi bij. Bovendien scheuren de bladeren van de Musa acuminata 'Dwarf Cavendish' bij wind snel in, waardoor de plant een slordig uiterlijk krijgt.

De Musa acuminata 'Dwarf Cavendish' houdt zoals de meeste bananenplanten van veel water en meststoffen. Deze bananenplant houdt erg makkelijk en is een goede beginnersplant.

De plant kan je onmogelijk buiten overwinteren. Zet hem binnen in een mooie pot op een lichte plaats. In de winter groeit de Musa acuminata 'Dwarf Cavendish' zachtjes door. In de winter mag deze bananenplant niet onder de 12°C gaan.

Eigenschappen

Hoogte
0 - 1000 cm
Winterhard
Neen
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend