MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Hortensia 'Endless Summer The Original'

Hydrangea macrophylla 'Endless Summer The Original'  • 

Foto: Hortensia 'Endless Summer The Original'

Foto: Hortensia 'Endless Summer The Original'
Foto: Hortensia 'Endless Summer The Original'

Een bossige hortensia die kan bloeien op zowel oud als nieuw hout. Het idee was eenvoudig en, nadat eenmaal de juiste plant gevonden was, zijn de resultaten spectaculair gebleken!

De herhaalde bloei van Endless Summer The Original biedt werkelijk een eindeloze zomer vol ongelooflijke kleuren. Deze sterke plant is perfect voor zowel kleine als grote tuinen. Ze lenen zich zelfs uitstekend voor een bloemenarrangement of als snijbloem in een vaas voor een prachtige tafeldecoratie.

Over kleur gesproken – dat is ook een van de opmerkelijke kernmerken van deze plant. U kunt de kleur veranderen van roze(rood) tot blauw.
 
De grootbladige Hydrangea Endless Summer® is een bolhortensia met de unieke eigenschap dat deze continu op zowel oud als nieuw hout bloeit. Het resultaat is een plant die gedurende de hele zomer volop bloeit. De bloemen hebben een diameter van 15 – 20 cm en zijn roze in een alkalische grond en blauw in een zure grond. Omdat Endless Summer® The Original op nieuw hout bloeit, stimuleert het verwijderen van uitgebloeide bloemen de bloei.

Eigenschappen

Hoogte
30 - 100 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend