MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Prachtriet 'Silberfeder'

Miscanthus sinensis 'Silberfeder'  • 

Foto: Prachtriet 'Silberfeder'

Algemene omschrijving

Miscanthus sinensis is een hooggroeiend, pollenvormend siergras met rietachtige stengels en smalle bladeren. In het midden van de bladeren lopen witte nerven. De eerste groei van dit siergras verschijnt in het voorjaar. Naarmate de zomer vordert en de warmte toeneemt begint dit grassoort pas flink door te groeien. In augustus - september bloeit Miscanthus sinensis met mooie, opgaande pluimen. Deze bloeipluimen krijgen eerst een roodachtige, bruine kleur. Later in de herfst verkleuren ze naar zilvergrijs. Ook het loof verandert in de herfst van kleur, van groen naar goudgeel. In de winter sterft het blad van Miscanthus sinensis tenslotte langzaam af.

Vereisten

Miscanthus kan vanaf het late voorjaar tot aan het begin van de herfst aangeplant worden, plant kun je zonder meer verplanten (wel best in het late voorjaar doen!

Onderhoud

Miscanthus sinensis maar ook andere miscanthus moeten in het late voorjaar ( eindmaart/begin april) tot 10-20 cm boven de grond afgeknipt worden. Ook de bloeipluimen kunnen dan uit het siergras verwijderd worden.

Is een miscanthus te groot geworden, dan kun je hem delen. Daarmee beperk je de omvang. In april/begin mei als de eerste, nieuwe scheuten zichtbaar zijn kan dit grassoort gedeeld worden. Hoe ga je te werk. Deel de kluit van miscanthus met een stevige spa door tweeën terwijl hij nog in de grond zit. Graaf vervolgens de gedeelde stukken op en til ze uit de grond. Plant de gedeelde stukken aan waar je ze hebben wilt. Geef ze ruimschoots water.

Gebruik

Deze plant heeft nog geen omschrijving.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 200 cm
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend