Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Vlambloem 'Laura'

Foto: Vlambloem 'Laura'
Foto: Vlambloem 'Laura'
Foto: Vlambloem 'Laura'

Algemene omschrijving

Phlox 'Laura'is een bladverliezende vlambloem met een recht opgaande habitus en donkergroene, getande, lancetvormige bladeren Deze Phlox bloeit van juli tot september met sterk geurende paarse bloemen met een wit oog. Phlox 'Laura' houdt van een standplaats in volle zon en een goed doorlaatbare, vochtige vruchtbare grond.'Laura' is goed winterhard, ietwat droogtetolerant en over het algemeen ongediertevrij, deze vlambloem is ook luchtvervuiling tolerant, in minder gunstige (te natte) groeiomstandigheden kunnen ziektes zoals meeldauw of bladvlekkenziekte optreden en kan de plant soms totaal verdwijnen. De Phlox 'Laura' lokt zowel vlinders als bijen, hommels, etc.

Bloemkleur : Sterk geurende paarse bloemen met een wit oog, gegroepeerd in opstaande, eindstandige trossen

Ziektes: gevoelig voor meeldauw, bladvlekkenziekte, valse meeldauw

Onderhoud

Wanneer phlox planten. Phloxen kun je het hele jaar aanplanten. De beste tijd is toch wel april-aug. In deze maanden is de grond warm en zullen de planten goed wortel schieten.

Bestrijden meeldauw Phlox. Over Phloxen wordt vaak geklaagd dat ze aan meeldauw ten prooi vallen. Wat kun je er tegen doen ? Phloxen houden absoluut niet van droogte. Staan phloxen op plekken waar de grond te droog is of snel uitdroogt, dan kunnen ze in de zomer last krijgen van meeldauw. Voeg daarom in het late voorjaar wat tuincompost of tuinturf aan de grond toe waarin de phloxen staan. Dat zorgt ervoor dat het vocht beter in de grond wordt vastgehouden.

Uitstel bloei Phlox. Alle bloemstelen van hoge phloxen kunnen half mei / begin juni tot ongeveer de helft, tot net boven een blad teruggeknipt worden. Hiermee stel je de bloeitijd uit en de phlox zal later bloeien. Meestal 4 weken later. Een langere bloei van  phlox verkrijg je door slechts een deel van de bloemstelen terug te knippen en een ander deel niet af te knippen. Ook dit moet half mei / begin juni gedaan worden, maar niet later.

Tijdens de bloei, regelmatig uitgebloeide bloemen verwijderen ( 'deadheaden' ) in de herfst tot de grond terugsnoeien.

 

Eigenschappen

Hoogte
1 - 120 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend