Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Kerstroos 'Emma'

Helleborus x nigercors 'Emma'

Foto: Kerstroos 'Emma'

Algemene omschrijving

Dit winterpareltje is voortgekomen uit een kruising tussen Helleborus niger en Helleborus argutifolius en profiteert daarmee van een combinatie van vele positieve soorteigenschappen. Deze sterke variëteit is om te beginnen de vroegstbloeiende nigercors en zorgt daarmee al ver voor de kerst voor veel plezier. De knoppen hebben een vleug zalmroze en dit levert met de typische donkergroene bladeren een prachtig contrast op. Als de bloemen eenmaal open gaan kleuren ze naar crème-wit. De bloemen zijn opvallend groot en staan parmantig omhoog op mooie donkerrode bloemstelen. Dit geeft deze Helleborus een unieke elegantie!
De plant zal bloeien vanaf december tot ver in maart en is daarmee met recht een winterpareltje!

Vereisten

Planten kunnen na aanschaf bijvoorbeeld een opvallende plek op het terras krijgen of naast de voordeur. Vergeet ook in de winter niet regelmatig wat water te geven, behalve tijdens vorstperiodes.
Na de bloei is het mogelijk de plant over te houden in de pot, tot de volgende winter. Zet de plant in de zomer op een koel, schaduwrijk plekje in de tuin en geef voldoende water en mest. U zult in de winter wederom beloond worden met een mooie, rijkbloeiende plant. Het overhouden in een pot vraagt echter wel wat aandacht in de zomer. Door de pot een beetje in te graven is dit al eenvoudiger.
Ook is het mogelijk de plant uit te planten in de border. Geef Helleborus Emma dan een plaatsje onder bladverliezende heesters of struiken. Zo krijgt de plant in de winter voldoende licht en in de zomer voldoende schaduw. Helleborus Emma behoudt haar groene bladeren ook in de zomer. Deze Helleborus is vrij tolerant als het gaat om bodemkeuze, maar houdt het meest van een kalkrijke grond. Helleborus houdt niet zo erg van felle wind, een beschut plekje is daarom het best.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 1000 cm
Kleur
  •   
  •   
  •   
Winterhard
Ja
PH
Kalkrijk
Licht
halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend