MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Dropplant 'Alabaster'

Groeit in 172 tuinen

Latijnse naam
Agastache rugosa 'Alabaster'
Andere benamingen
Koreaanse Munt, syn: Agastache foeniculum
Hoogte
80 - 100 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend
Planten tags

Algemene omschrijving

Eenvoudig, heerlijk geurend en makkelijk wit spul. Beschouw het als een leuke witte netel, een bijen en vlinderplant die zich ook via uitzaaien soortecht in stand houdt.

De dropplant Agastache rugosa ‘Alabaster’ heeft krijtwitte bloempjes en lichtgroen blad. Agastache rugosa (anijsnetel) komt uit China, Korea en Japan. Het is een mooie borderplant met een extra fraai wintersilhouet. Deze soort komt speciaal in aanmerking voor de naam anijsnetel vanwege de bladeren, die wat aan die van brandnetels doen denken. De geur lijkt overigens op die van venkel. Ook dit is een kortlevende plant die tot één meter hoog wordt.

De kleine bloemen van deze dropplant Agastache rugosa ‘Alabaster’ zijn lilapaars van kleur en de kelk is tamelijk groot. De soort Agastache rugosa ‘Alabaster’ bloeit van juli tot in september.

De naam van het geslacht Agastache betekent ‘met veel stekels’. Dit slaat op het getande blad van deze dropplant, waarvan de tanden overigens niet scherp zijn. Een andere eigenschap van het blad springt veel meer in het oog en vinden we terug in de Nederlandse benaming, dropplant of ook wel anijsnetel genoemd. Het geurt namelijk heerlijk naar drop en smaakt naar anijs. Deze geur trekt ook veel vlinders en bijen.

De herkomst van de dropplant is heel divers, zowel Azië (China en Japan) en Noord-Amerika (Texas). In ons land is de dropplant vrij recent als borderplant populair geworden. Het zijn vaste planten met lipbloemen die dicht opeen staan en zo een dikke kaars vormen. De stengels zijn vierkant en worden in de regel een ruime meter hoog. Pimpelmezen snoepen in de winter van de zaden.

Berichten over deze plant