MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Amerikaanse sering 'Skylark'

Groeit in 212 tuinen

Latijnse naam
Ceanothus thyrsiflorus 'Skylark'
Hoogte
1 - 200 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend
Planten tags

Algemene omschrijving

Diep donker glimmend groen blad.

Een diep blauwe heuvel in het late voorjaar.

Ceanothus snoeien. Alle genoemde ceanothus soorten moeten allemaal na de bloei licht teruggesnoeid worden om ze compact te houden. Kort te lang geworden takken of scheuten met 1/3 in. Niet snoeien zorgt er veelal voor dat de planten er op den duur wat slordig eruit zullen gaan zien.

Verzorging

Zet de struiken op een beschutte, warme plaats. Alle ceanothus verdragen namelijk geen koude, scherpe wind. In koude winters kan het blad van ceanothus beschadigd raken door de vorst. Beschadigde bladeren door de vorst krijgen veelal een bruine kleur en voelen verdord aan doen.

Wat kun je doen om een ceanothus met bruine bladeren te laten herstellen. Laat hem eerst rustig uitlopen. Afhankelijk van het soort zullen omstreeks begin april / begin mei nieuwe groeiknoppen of scheuten op de takken verschijnen. Wanneer de nieuwe groeiknoppen zichtbaar zijn is het een goede tijd om door de vorst beschadigde takken met bruine bladeren terug te snoeien. Hoe doe je dat? Knip met een snoeischaar of een takkenschaar de beschadigde takken tot net boven een nieuwe, sterke groeiknop terug. Kom je nog takken tegen met slechts een paar bruine bladeren. Pluk deze dan gewoon met de hand af.

Berichten over deze plant