MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Cistusroos

Groeit in 67 tuinen

Latijnse naam
Cistus x pulverulentus 'Sunset'
Hoogte
1 - 60 cm
Kleur
Winterhard
Matig
PH
Zuur
Vochtigheid
Droog, Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend
Planten tags

Algemene omschrijving

Algemene omschrijving

Bladhoudende bloeiende, geurende heester.

Grijsgroen blad met een licht gekrulde rand, meer breed dan hoog uitgroeiend. Het hoogtepunt van de bloei ligt in juni, maar tot de vorst zijn er altijd wel wat bloemen.

Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen.

Dit is een natuurlijke hybride, een spontane kruising ontstaan in Zuid Frankrijk. van C. albidus x C. crispus. In Nederland wordt Cistus x pulverulentus meestal als C. crispus ‘Sunset’ aangeboden.

Vereisten

Deze plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is.

Onderhoud

Doet het goed op plaatsen als beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.Geef ze geen kalk.

Berichten over deze plant

  • yolande m.yolande m.
    de drie cistusrozen die ik vorig jaar heb geplant hebben de koude, natte winter goed overleefd. ze staan op een helling in rotsachtige bodem die voor andere planten genoeg afwatert. cistus staat niet graag met natte voeten daarom heb ik veel rijnzand onderin het plantgat gedaan om de vette … Lees verder »
    Dinsdag 16 Mei 2017 om 10:43