MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Ooievaarsbek 'Wargrave Pink'

Groeit in 203 tuinen

Latijnse naam
Geranium endressii 'Wargrave Pink'
Andere benamingen
Tuingeranium
Hoogte
1 - 60 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

De zalm-roze bloemen zijn wat zachter van kleur dan bij de soort, alsof er een scheutje room aan is toegevoegd. Een grote plant en snelle groeier. Deze wil heel graag doorbloeien op voorwaarde dat je in de zomer wat bloemen offert en de plant tot de grond terugknipt.

Deze ooievaarsbek bloeit in de periode juni-september met relatief kleine roze bloemen. Geranium endressii 'Wargrave Pink' staat het liefst op een plek in de lichte tot halfschaduw.

Geranium endressii 'Wargrave Pink' oogt wat natuurlijker dan de vele andere soorten en cultivars en Geranium endressii 'Wargrave Pink' zou ook in een wat natuurlijker tuin toegepast kunnen worden.
Geranium endressii woekert enigszins en ziet er soms een beetje slordig uit. Daardoor is hij goed geschikt als weefplant, een plant die in een border verschillende alleenstaande planten en struiken aan elkaar verbindt. Deze ooievaarsbek komt in bloei in mei en bloeit lang door tot in augustus.

De planten gaan weliswaar niet dood, maar ze zijn dan voor de rest van het seizoen minder decoratief. Geef dus tijdig water, zeker als ze zonnig staan.
Deze ooievaarsbek is echt onverwoestbaar. Om hem een beetje in toom te houden, kun je de plant elke drie tot vier jaar opnemen, scheuren en opnieuw uitplanten. Als je de uitgebloeide ranken van de plant half augustus terugsnijdt tot op 15 centimeter, dan bloeit deze ooievaarsbek goed door. In het voorjaar afgestorven stengels en bladeren opruimen.

U kunt vermeerderen door de volgroeide planten in het voorjaar op te nemen, te delen en eventueel terug te planten. In het voorjaar: afgestorven stengels en bladeren opruimen.

  • Winterhardheid : Zeer goed
  • Grondsoort : Elke gewone tuingrond
  • Vochtigheid : Vrij groot, maar tolerant
  • Licht : Zon tot halfschaduw
  • Hoogte : 40-50 centimeter
  • Blad / Loof : Wintergroen
  • Bloemkleur : Roze
  • Bloeitijd : Juni - September

Berichten over deze plant