MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Vlambloem 'Pink Lady'

Groeit in 2868 tuinen

Latijnse naam
Phlox paniculata 'Pink Lady'
Hoogte
40 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Phlox vormen zoden van stervormige bloemen in donkerroze, violette of witte tinten, vaak met een wit hartje. De planten breiden zich in hoog tempo uit en hebben nauwelijks verzorging nodig. Ze geven de voorkeur aan licht droge en doorlatende grond. Phlox bloeit tot in de zomer met 1 a 1.5 cm grote bloemen.
Bloeitijd: juni - september. Hoogte ca. 40 cm

VOORJAAR: Kopen en planten. Koop jonge planten en plant deze zo spoedig mogelijk. Na het uitlopen geeft u de planten zuinig water en maar weinig mest. Zo worden ze minder gemakkelijk aangetast door schimmelziekten.

ZOMER: Terugsnijden en gieten. Snij de planten na de bloei tot de helft terug . In veel gevallen bloeien ze dan in het najaar nog een tweede keer. Geef bij langdurige droogte regelmatig water.

HERFST: In het najaar kun je de plant heel goed scheuren of delen. Een pol uitgraven en in stukken delen. Direct inplanten. Je kunt stengels zonder wortels ook goed op water laten wortelen en planten.

WINTER: Beschermen. In een strenge winter verdient het aanbeveling om de planten met een dikke laag bladeren of dennetakken af te dekken.

TIPS VAN DE PROF: Dikwijls groeit er gras tussen de pollen, dat voedsel aan de planten onttrekt. Wied het gras.
Phlox kunt u gemakkelijk vermeerderen. Deel een pol in twee of meer stukken en plant de afzonderlijke delen direct.

PROBLEMEN: Stengelaaltjes zijn een gevaar voor lage en hoge soorten phlox. De 1 - 1.5 mm grote aaltjes dringen in de stengels, wat tot verkorte of verdikte scheuten en gekroesde of gedraaide bladeren leidt. Aangetaste planten moet u uitgraven en direct vernietigen.

Berichten over deze plant