MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Lavandin 'Impress Purple'

Foto: Lavandin 'Impress Purple'
Foto: Lavandin 'Impress Purple'

Indrukwekkende plant met 45 cm lange vertakkende bloeistengels en compacte aren met donker violette bloemen. Een van de donkerste lavandins. Het blad is groen tot grijs- groen. Ook heel geschikt voor droogboekketten. Mogelijk identiek aan 'Arabian Nights . Fijntjes van bouw maar groot en spreidend, net als 'Grosso .

'Impress Purple is een van de mooiste lavandins. Geschikt als solitair en voor heggen en droogboeketten. De geur is zoet en mild.

Wel nauwkeurig en op tijd snoeien.

Indrukwekkende plant met 45 cm lange vertakkende bloeistengels en compacte aren met donker violette bloemen. Een van de donkerste lavandins. Het blad is groen tot grijs- groen. Ook heel geschikt voor droogboekketten. Mogelijk identiek aan 'Arabian Nights . Dit veldras kwam oorspronkelijk als '41/70 uit Frankrijk maar werd vanwege de tegenvallende olie kwaliteit in Nieuw Zeeland herbenaamd door Peter Smale. Vervolgens kwamen er per vergissing 'Super en 'Arabian Night tussen en daardoor bestaat nog steeds verwarring met name tussen 'Arabian Night en 'Impress Purple .

'Impress Purple is een van de mooiste sierplanten onder de lavandins. Geschikt solitair en voor heggen en droogboektten. De geur is zoet en mild. 

Eigenschappen

Variëteit van
Lavendel (Lavandula)
Hoogte
0 - 90 cm
Kleur

In de webshop