Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Oosterse papaver 'Patty's Plum'

Papaver orientale 'Patty's Plum'

Foto: Oosterse papaver 'Patty's Plum'

Foto: Oosterse papaver 'Patty's Plum'
Foto: Oosterse papaver 'Patty's Plum'

Toepassing in de tuin

De oosterse papaver is een plant voor de bloeiende borders. Doordat ze het groot deel van het jaar geen bladeren hebben is het handig ze tussen andere planten in te zetten met veel blad. De kleur van Patty's Plum is een aubergine-achtige kleur die heel mooi uit komt als je er grote sieruien tussenin plant. Deze bloeien ongeveer dezelfde tijd. Ook gipskruid staat er heel mooi bij. Zoek altijd een plek in de volle zon voor de allermooiste kleuren.

Verzorging en grondsoort Oosterse Papaver

De planten doen het best als de grond goed afwatert. Heb je kleiachtige grond voeg dan zand en grit toe. Bemest de papavers met beendermeel. Dit bevat veel kalk. De reuzenklaproos is dol op calciumhoudende grond. De planten worden steeds mooier en groter als ze een aantal jaren op dezelfde plek staan.   

Vermeerdering Oosterse Papaver

Vermeerdering uit zaad is heel gemakkelijk. Je weet dan echter nooit wat voor kleur de jonge planten hebben. Dit kan namelijk afwijken van de moederplant.

De beste manier om de kleur te behouden is wortelstek. Snij een stuk van de wortel in stukjes van 5 tot 6 centimeter lang en zet deze in een potje met stekgrond, waarbij je één van de kanten net boven het grondoppervlak laat uitsteken. Het beste doe je dit in de nazomer.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 80 cm
Winterhard
Ja
PH
Kalkrijk
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend