MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Russische Salie 'Blue Spire' bekalken

  • Van eind Mei tot midden Juli     Eenmalig

   (Geef in het voorjaar organische mest en) strooi later in het jaar wat kalk op de grond rond de heester en hark dit in de grond. Geef geen mest en kalk tegelijk, de werking van beide stoffen zal sterk afnemen.

 • Russische Salie 'Blue Spire' bemesten

  • Van eind Maart tot eind April     Eenmalig

   Geef in het voorjaar organische mest en strooi later in het jaar wat kalk op de grond rond de heester en hark dit in de grond. Geef geen mest en kalk tegelijk, de werking van beide stoffen zal sterk afnemen.

 • Russische Salie 'Blue Spire' bloeien

  • Van midden Juni tot eind Oktober
 • Russische Salie 'Blue Spire' overwinteren

  • Van midden November tot eind December     Eenmalig

   Voor de zekerheid de struik voor de winter licht afdekken met wat blad.

 • Russische Salie 'Blue Spire' planten

  • Van midden Mei tot midden Oktober     Eenmalig

   Russische salie 'Little Spire'® / 'Blue Haze' groeit goed in zanderige grond met een beetje humus.
   Arme tuingrond mag een beetje verrijkt worden met normale potgrond.
   De plant kan ook groeien in kleigronden. Deze mogen wel verbeterd worden door wat zand erbij te mengen. Belangrijk is dat in de bodem ieder geval het overtollige water kwijt kan.
   Geef bij voorkeur de Russische salie 'Little Spire'® een plekje in de volle zon. Een beetje schaduw wordt verdragen.
   Kies een goede plaats voor de Perovskia atriplicifolia 'Little Spire'®. Zet de struik voor het planten eerst in een emmer lauwwarm water. Maak een ruim plantgat en maak de grond goed los. Zet de kluit van de Russische salie 'Little Spire'® op de juiste hoogte in het plantgat. De bovenkant van de kluit moet net iets onder het grondniveau komen. Vul het plantgat met aarde en druk stevig aan. Geef na het planten de Russische salie direct water.

 • Russische Salie 'Blue Spire' snoeien

  • Van midden Maart tot midden April     Eenmalig

   Snoeien

   Perovskia snoeien. Om een sterke groei te bevorderen moet de struik jaarlijks gesnoeid worden. Snoei eind maart/ begin april de takken tot 10- 15 cm boven de grond af.

   Snoeien
   Perovskia is redelijk winterhard, maar bij zeer strenge vorst loopt de struik toch wel een knauw op. Voor de zekerheid de struik voor de winter licht afdekken met wat blad. In het najaar en de winter sterven de zachte delen af. Op zich biedt dit al wat dekking tegen vrieskoude. In het voorjaar groeien jonge scheuten uit de verhoute delen. Door jaarlijks halverwege het voorjaar te snoeien blijven de planten keurig en produceren grotere bloemen, maar wel wat minder. De levensduur van Perovskia wordt door snoeien aanzienlijk verlengd.
   Snoei Perovskia in het voorjaar na het eerste jaar dat de struik in de tuin staat. Knip de oude scheuten van het voorgaande jaar terug tot op drie of vier ogen boven het oude hout. Bij oudere struiken zit het oude hout zowel vlak boven de grond alsook een eindje daarboven. Wissel het afknippen van de uitgebloeide scheuten dan af in hoogte. Knip vervolgens oud hout weg, dat het afgelopen jaar geen nieuwe bloeischeuten heeft gevormd. Verwaarloosde struiken reageren goed op sterke snoei.