MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Kruipende rozemarijn +

Groeit in 2006 tuinen

Latijnse naam
Rosmarinus officinalis 'Prostratus'
Andere benamingen
synoniemen: Rosmarinus eriocalyx Hort., Rosmarinus lavandulaceus Hort., Rosmarinus officinalis subsp. prostratus , Rosmarinus officinalis subsp. prostratus var. repens , Rosmarinus officinalis Prostratus Group , Rosmarinus officinalis var. repens , Rosmarinus repens
Hoogte
1 - 30 cm
Kleur
Winterhard
Ja, Matig
PH
Neutraal
Vochtigheid
Droog, Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend
Planten tags

Algemene omschrijving

Kruipende rozemarijn met bolrond glimmend donkergroen blad. Zeer rijk bloeiend en voor de keuken net zo geschikt als alle andere rozemarijnen.
Iets vorstgevoelliger dan de meeste opgaande vormen. Eventueel in een strenge winter afdekken met vliesdoek. Vormt op een muurtje heerlijk afhangende tapijtjes.

Rosmarinus off. prostratus  heeft een zonnige, droge standplaats nodig. Hij kan geplaatst worden in de volle grond maar zorg altijd voor een optimale afwatering/drainage.  Wanneer de rozemarijn in een pot wordt gezet zorg dan altijd dat er voldoende gaten onderin de pot zitten en dat deze een bodem heeft met hydrokorrels. Rozemarijn heeft jaarrond maar matig water nodig heeft. U hoeft Rosmarinus geen water geven met uitzondering van extreem warme periodes. Geef dan alleen de bodem water, niet de plant. Snoeien kan het beste in het vroege voorjaar . In maart/april diep terugsnoeien maar nog altijd groen overlaten en na de bloei de bloemen en stelen met een beetje groen afknippen, dit om langer de plant mooi groen te houden.