MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Kruipende rozemarijn

Rosmarinus officinalis 'Prostratus'  • 

Foto: Kruipende rozemarijn

Foto: Kruipende rozemarijn
Foto: Kruipende rozemarijn
Foto: Kruipende rozemarijn

Kruipende rozemarijn met bolrond glimmend donkergroen blad. Zeer rijk bloeiend en voor de keuken net zo geschikt als alle andere rozemarijnen.
Iets vorstgevoelliger dan de meeste opgaande vormen. Eventueel in een strenge winter afdekken met vliesdoek. Vormt op een muurtje heerlijk afhangende tapijtjes.

Rosmarinus off. prostratus  heeft een zonnige, droge standplaats nodig. Hij kan geplaatst worden in de volle grond maar zorg altijd voor een optimale afwatering/drainage.  Wanneer de rozemarijn in een pot wordt gezet zorg dan altijd dat er voldoende gaten onderin de pot zitten en dat deze een bodem heeft met hydrokorrels. Rozemarijn heeft jaarrond maar matig water nodig heeft. U hoeft Rosmarinus geen water geven met uitzondering van extreem warme periodes. Geef dan alleen de bodem water, niet de plant. Snoeien kan het beste in het vroege voorjaar . In maart/april diep terugsnoeien maar nog altijd groen overlaten en na de bloei de bloemen en stelen met een beetje groen afknippen, dit om langer de plant mooi groen te houden.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 30 cm
Kleur
Winterhard
Matig
PH
Neutraal
Vochtigheid
Droog, Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend