MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Roos 'Grand Palace'

Groeit in 13 tuinen

Latijnse naam
Rosa 'Grand Palace'
Variëteit van
Roos (algemeen) (Rosa (algemeen))
Hoogte
0 - 70 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Kalkrijk, Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend, Bladverliezend

Algemene omschrijving

Rosa Grand Palace bloeit met gevulde rode bloemen. De bloemen hebben een licht geur. Rosa Grand Palace bloeit van juni tot in oktober. Rosa Grand Palace staat graag in de zon, maar mag ook een beetje in de schaduw staan (halfschaduw).

Onderhoud stamroos: Voorjaar (half maart tot half april), dode, beschadigde en dunnen takken wegknippen. 5 tot maximaal 7 goede takken overhouden. De gezonde en dikke takken op 3 tot 5 ogen terug knippen (eindknop naar buiten gericht).

Zomer (gedurende de bloei), uitgebloeide bloemen afknippen, daardoor ontwikkelen zich meer nieuwe bloemknoppen (wegknippen tot op het eerste vijftallige blad). Zuinig zijn op nieuwe jonge uitlopers (boven de ent), de takken voor het volgende jaar, de uitgebloeide oude takken in zijn geheel wegsnoeien.

Najaar, alleen op netheid snoeien, niet noodzakelijk. De takken moeten minimaal 7 ot 9 ogen behouden. In het begin van de winter bemesten met organische mest. Wilde hout zo diep mogelijk wegknippen ( te herkennen aan het kleinere vaak dofkleurig blad en vaak fijner gedoornd). Bladluis het liefst aanpakken met de larve van het lieveheersbeestje.

  • Kleur Donker rood
  • Hoogte 40-60 cm
  • Doorbloeiend Ja
  • Geurend Licht