MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Spierstruik 'Anthony Waterer'

Foto: Spierstruik 'Anthony Waterer'

De bloemkleur is violetrood en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Ook voor en heg te gebruiken. 

Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Spiraea japonica wordt na de bloei, begin voorjaar, gesnoeid. Uitgebloeide bloemen moeten worden verwijderd. Een spirea bloeit op scheuten van het lopende jaar. Nadat een spirea is geplant, wordt al het oude hout bij de grond af verwijderd. Snoei de overgebleven scheuten terug tot een lengte van vijftien centimeter. Aan de stengel ontwikkelen zich nieuwe twijgen. Die worden getopt door direct onder het tweede oog te snoeien. Om de struik gezond en jong te houden wordt ieder jaar de helft van alle scheuten tot tien centimeter boven de grond afgeknipt. Er komen dan weliswaar minder bloemen, maar die zijn groter in omvang. Het jaar daarop wordt de andere helft teruggezet.

Eigenschappen

Hoogte
80 - 100 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal, Vochtig
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend