MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Spierstruik 'Anthony Waterer' snoeien

  • Van midden Mei tot eind Mei     Eenmalig

   Plagen en ziekten

   De japanse spirea is niet gevoelig voor ongedierte of ziekten. Als de plant toch geïnfecteerd raakt, kan dit komen doordat de plant te dicht is, waardoor er een slechte ventilatie is en er onvoldoende licht is in het plantencluster. Snoei regelmatig en verdun de takken. Dit kan ook wijzen op eitjes van plaagdieren in de grond. Voldoende verlichte en geventileerde beplantingen verlagen aanzienlijk de kans op plagen en ziekten.

   Poederachtige meeldauw

   Poederachtige meeldauw is een ziekte die vooral jonge bladeren, stengels en bloemblaadjes etc. infecteert. De vroegtijdige symptomen zijn onregelmatige, kleine geelgroene vlekken met vage randen op de bladeren. Naarmate de vlekken groter worden, verschijnt er witte meeldauw in het besmette gebied. Geïnfecteerde bladeren rimpelen en krimpen, terwijl de jonge scheuten verdraaien en vervormen. Snijd de geïnfecteerde bladeren onmiddellijk af en besproei de plant met een fungicide. Het verhogen van de ventilatie en het licht kan poederachtige meeldauw voorkomen.

   Bladvlek

   Bladvlek infecteert de bladeren, bladstelen en stengels van de japanse spirea. De vlekken groeien van kleine ronde vlekken tot grote onregelmatig gevormde vlekken, die meestal roodbruin of donkerbruin van kleur zijn. Snoei geïnfecteerde bladeren en gebruik een fungicide.

 • Spierstruik 'Anthony Waterer' bloeien

  • Van midden Juni tot begin September