MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Kleine kransspiraea 'Crispa'

Groeit in 111 tuinen

Latijnse naam
Stephanandra incisa 'Crispa'
Hoogte
59 - 69 cm

Algemene omschrijving

Omschrijving
De nederlandse naam is Kleine kransspiraea (S. tanakae is de Grote kransspiraea). De dwergstruik is ook goed als bodembedekker te gebruiken. Wordt veelvuldig in parken en openbaar groen toegepast. Is goed verkrijgbaar.

Hoogte
De hoogte van deze heester is ca. 60cm.

Bloemen
De bloemkleur is geelgroen en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli.

Blad
De bladeren zijn groen. In de herfst verschijnen mooie gele herfstkleuren, waarna de Stephanandra haar bladeren zal laten vallen.

Standplaats
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats. Bij voorkeur een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Een plekje in de halfschaduw wordt ook verdragen. Met een grote sierwaarde, vooral in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C.

Toepassing
Toe te passen als bodembedekker in de middelgrote tot grote vakken.

Onderhoud
Deze weelderig en breed uitgroeiende struik wordt in het voorjaar slechts gedund. Knip enkele oude takken in het vroege voorjaar zo diep mogelijk weg. Haal dan ook meteen al het onkruid tussen en onder de struik weg. Als het warrig groeiende gewas eenmaal in het blad zit, kunt u er moeilijk bij.

Ziekten en plagen
De Stephanandra is weinig gevoelig voor ziekten en plagen.

Tip
Bij een lichte aantasting door bladluizen, is het raadzaam om de natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes te sparen.Lieveheersbeestjes komen op tuinbonen en Oost-Indische kers af. In de winter hebben lieveheersbeestjes strooisel, takjes of bladeren nodig om te overwinteren.

Bemesting
Standaard bemesting voor heesters en vaste planten voldoet over het algemeen prima! Volg de aanwijzingen op de verpakking
 

Berichten over deze plant