MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Ganzerik

Groeit in 159 tuinen

Latijnse naam
Potentilla atrosanguinea
Andere benamingen
Donker bloedrode ganzerik
Hoogte
30 - 40 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

De nederlandse naam is Donker bloedrode ganzerik, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is rood en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. Is goed verkrijgbaar.

Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Potentilla atrosanguinea, in het Nederlands ook Ganzerik genoemd, heeft oranje tot donkerrode enkelvoudige bloemen met bijna hartvormige blaadjes die te bewonderen zijn in de periode van juni tot september. Een zonnige plek in de border is voor de Ganzerik ideaal. Het plantje wordt tussen de 40 en 60 cm hoog.

Berichten over deze plant

  • Johanna H.Johanna H.
    De plant woekert niet, maar zaait zich wel enorm uit. Plantafstand kan beter 40-50 cm zijn.
    Hier in de Hoge Venen met veel regen en sneeuw, heeft de plant echt geen winterbescherming nodig, hij is dus sterker dan in bovenstaande omschrijving staat aangegeven.
    Donderdag 28 Februari 2013 om 18:33