MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Ganzerik

Potentilla atrosanguinea  • 

Foto: Ganzerik

Foto: Ganzerik

De nederlandse naam is Donker bloedrode ganzerik, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is rood en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. Is goed verkrijgbaar.

Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Potentilla atrosanguinea, in het Nederlands ook Ganzerik genoemd, heeft oranje tot donkerrode enkelvoudige bloemen met bijna hartvormige blaadjes die te bewonderen zijn in de periode van juni tot september. Een zonnige plek in de border is voor de Ganzerik ideaal. Het plantje wordt tussen de 40 en 60 cm hoog.

Eigenschappen

Hoogte
30 - 40 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend

In de webshop