MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Mosterdspinazie

Groeit in 22 tuinen

Latijnse naam
Brassica rapa var. perviridis
Andere benamingen
Brassica rapa var. komatsuna, Komatsuna, Japanse mosterdspinazie
Hoogte
1 - 30 cm
Winterhard
Neen
Licht
Zon

Algemene omschrijving

Een snelgroeiende losse bladkool, met een frisse mosterdsmaak en rijk aan calcium. Zaaien in de vollegrond van begin mei tot begin september. Uitdunnen op 15x10 cm voor het verkrijgen van een forse plant om te roerbakken en op 25x5 cm als u de komatsuna in een jong stadium wilt oogsten.

Komatsuna (Brassica rapa var. perviridis) is een van oorsprong Aziatisch bladgewas. Het werd / wordt o.a. geteeld in Japan, Taiwan en Korea. In warm klimaat groeit de komatsuna heel snel, na ongeveer 35 dagen kan hij normaal gesproken al geoogst worden. Komatsuna kan echter ook hier geteeld worden.
In de USA is het verkrijgbaar onder de namen tendergreen en mustard spinach. In Frankrijk dient u op zoek te gaan naar moutarde épinard. Komatsuna is een rechtopstaand Japans groen, heel gelijkend aan spinazie met langere stelen. De bladeren zijn zoet en zacht met een heel lichte mosterd smaak. De bladeren variëren van lichtgroen als ze jong zijn tot donkerder groen naarmate ze rijpen. Het wordt ook wel mosterdspinazie genoemd vanwege de pittige smaak, die sterker wordt als de bladeren rijpen.

Voor gebruik in een salade of als spinazie. Een veelzijdige groente voor stoven, wokken of door de salade. De dikke gladde bladeren zijn rijk aan calcium.

Berichten over deze plant

  • Anna en Wim v.Anna en Wim v.
    Komatsuna heeft een frisse, zoete smaak en een knapperige textuur. Het is een zeer veelzijdige groente en kan rauw, gepekeld , geroerbakt, gekookt, vers in salades of toegevoegd worden aan soepen gegeten worden . Het is populair in soepen omdat het stevig kan blijven nadat het is gestoofd. Het is … Lees verder »
    Vrijdag 16 Juli 2021 om 12:21