MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Mosterdspinazie

Brassica rapa var. perviridis  • 

Foto: Mosterdspinazie

Een snelgroeiende losse bladkool, met een frisse mosterdsmaak en rijk aan calcium. Zaaien in de vollegrond van begin mei tot begin september. Uitdunnen op 15x10 cm voor het verkrijgen van een forse plant om te roerbakken en op 25x5 cm als u de komatsuna in een jong stadium wilt oogsten.

Komatsuna (Brassica rapa var. perviridis) is een van oorsprong Aziatisch bladgewas. Het werd / wordt o.a. geteeld in Japan, Taiwan en Korea. In warm klimaat groeit de komatsuna heel snel, na ongeveer 35 dagen kan hij normaal gesproken al geoogst worden. Komatsuna kan echter ook hier geteeld worden.
In de USA is het verkrijgbaar onder de namen tendergreen en mustard spinach. In Frankrijk dient u op zoek te gaan naar moutarde épinard. Komatsuna is een rechtopstaand Japans groen, heel gelijkend aan spinazie met langere stelen. De bladeren zijn zoet en zacht met een heel lichte mosterd smaak. De bladeren variëren van lichtgroen als ze jong zijn tot donkerder groen naarmate ze rijpen. Het wordt ook wel mosterdspinazie genoemd vanwege de pittige smaak, die sterker wordt als de bladeren rijpen.

Voor gebruik in een salade of als spinazie. Een veelzijdige groente voor stoven, wokken of door de salade. De dikke gladde bladeren zijn rijk aan calcium.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 30 cm
Winterhard
Neen
Licht
Zon