MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Vlinderstruik 'Honeycomb'

Buddleja x weyeriana 'Honeycomb'

Foto: Vlinderstruik 'Honeycomb'

Foto: Vlinderstruik 'Honeycomb'

Buddleja is beter bekend als vlinderstruik. De reden ligt voor de hand - vanaf de vroege zomer, wanneer hij begint te bloeien, tot het begin van de herfst produceert hij grote, geurende bloemen die gevleugelde insecten aantrekken, meestal vlinders.

Weyer's Buddleja is een hybride tussen Buddleja davidii var.magnifica en Buddleja globosa, en onderscheidt zich door de bloeiwijze die, in tegenstelling tot Buddleja davidii, geen compacte kegel is, maar meerdere bolvormige trossen van kleine, smal trechtervormige, geurende bloemen produceert. 'Honeycomb' is een variëteit met rijke gele bloemen van eind juni tot in de herfst.

De bladverliezende bladeren zijn lancetvormig, lichtgroen tot frisgroen, en licht behaard. De struik is vroeg in het seizoen rechtopstaand en laat in het seizoen, wanneer de bloei begint, overhangend. Wij raden sterk aan om de struik elk voorjaar flink te snoeien tot een laag blijvend raamwerk als de knoppen beginnen te zwellen.

Vlinderstruik heeft weinig verzorging nodig. Plant hem in de volle zon, in goed gedraineerde humusrijke grond. In drassige grond zal hij na de winter afsterven. Hoewel winterhard tot -27°C presteert hij beter in warmere zones.
We raden aan om oudere planten met een houtachtige omlijsting te kopen voor aanplant in koudere gebieden.

 
Link Wiki

Eigenschappen

Deze plant heeft nog geen eigenschappen