MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Shiso 'Green Day'

Perilla frutescens 'Green Day'  • 

Foto: Shiso 'Green Day'

Shiso 'Green Day'

Kruidig, aromatisch blad, afkomstig uit het verre oosten. Teelt op een warm plekje buiten of in de kas. Het uiterlijk is netelachtig , gezaagd blad, welke in rauw-schotels of gestoofd wordt gegeten. Als het blad wordt geoogst op 20 cm boven de grond, kan men door hergroei lange tijd oogsten.
Deze typische Aziatische smaakmaker heeft een speciale, scherpe geur en een complexe smaak, die eigenschappen van basilicum, koriander, venkel en munt verenigen. Gebruik het blad in salades, of in gebraden en geroerbakte gerechten. Het blad is langs de randen getand en lijkt wat op brandnetelblad. Dit diepgroene type geldt als de meest smaakvolle van alle Shiso’s.
Dit soort kan ook worden geteeld als microgroente (voor het jonge plantje met kiemblad of eerste gewone blad). Microgroente wordt op vochthoudend materiaal gekweekt (keukenrol, watten, aarde). Voor de ontkieming donker en warm, na de ontkieming licht en koeler.
Prachtige groene kiem met heerlijke, subtiele, notige smaak. Ze telen het beste in een dun laagje zaaigrond op een lichte plaats. Geef ze veel warmte voor een goede kieming. Al uitdunnend oogsten geeft een aantal plantjes de kans om door te groeien, zet deze dan in een grotere pot.

Eigenschappen

Deze plant heeft nog geen eigenschappen