MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Adderwortel +

Groeit in 1129 tuinen

Latijnse naam
Persicaria bistorta (L.) Samp
Andere benamingen
Polygonum bistorta, bloedkruid, longenkruid, miltkruid
Hoogte
30 - 100 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend
Planten tags

Algemene omschrijving

De adderwortel is een overblijvende plant uit de duizendknoopfamilie (Polygonaceae). De naam is afgeleid van de slangachtige wortel. Ook de soortaanduiding bistorta wijst in deze richting, dit betekent tweemaal gedraaid.</p>

Mooie plant om in een grote groep te plaatsen. En een grote groep wordt het al snel. Persicaria eigen heeft hij de neiging om een behoorlijk stuk van je border in te nemen. Heb je daar echter geen zin in (in het najaar of voorjaar steek je hem net zo gemakkelijk weer tot het gewenste formaat), dan is het een mooie borderplant die veel bijen en hommels en vlinders trekt.

De plant kent verschillende volksnamen zoals addertong, bloedkruid, hertstong met bloemen, longenkruid, miltkruid, naterwortel en njirrewoartel (Fries)

De 30-100 cm hoge plant begint met een wortelrozet en heeft een rechtopstaande stengel met een aarvormige bloeiwijze. Hierbij komen de mannelijke en vrouwelijke bloemen aan één stengel voor. De uit een wortelrozet ontspringende bladeren zijn driehoekig-eirond. De plant groeit aan oevers van sloten, vaak in groepen. De bloeitijd loopt van mei tot augustus.

Berichten over deze plant