Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Skimmia 'Rubella'

Foto: Skimmia 'Rubella'
Foto: Skimmia 'Rubella'
Foto: Skimmia 'Rubella'

Compact groeiende heester met rode bladstelen. Draagt vanaf de zomer tot in de lente opvallende rode (gesloten) bloemtrossen, welke in de lente openbloeien tot wit-rozige bloempjes. 

Algemene informatie

Van oorsprong komt Skimmia Japonica ‘Rubella’  uit Oost Azië. De plant is zeer geliefd bij veel mensen vanwege zijn langdurige en mooie overvloedige bloei, van september t/m maart met prachtige rode bloemtrossen en daarna nog in april en mei met crème witte bloemen.

De takken van Skimmia Japonica ‘Rubella’  kunnen leuk worden gebruikt in bloemstukken of Kerststukjes, de rode bloemtrossen zijn dan erg mooi in combinatie met het groene blad. Afgeknipte takken blijven ongeveer 10 tot 14 dagen mooi in een bloemstuk.

Bloei Skimmia Japonica ‘Rubella’

De plant begint in september al vele bloemtrossen te vormen, die dan nog vrij klein zijn. Vanaf oktober t/m maartstaat de Skimmia volop in bloei met prachtige rode bloemtrossen.

In april openen de rode bloemen zich en komt een mooie witte crèmekleur te voorschijn, die nog aanhoudt tot ver in mei. Al met al bloeit Skimmia Japonica ‘Rubella’  dus langdurig en overvloedig en is daardoor een sieraad voor de tuin.

Blad

Het blad van Skimmia  Japonica ‘Rubella’ is groen van kleur en heeft een lancetvorm en is flink stevig. De steeltjes van het blad zijn rood van kleur. De plant zelf heeft een ronde groeivorm.

Standplaats

De struik houdt van een plaats in de halfschaduw of schaduw, maar heeft evengoed wel licht nodig. Als de Skimmia teveel zon op de bladeren krijgt, dan worden de randen van het blad lelijk. De plant is goed geschikt als onderbeplanting voor bomen of heesters.

De grond moet humus bevatten en vochthoudend zijn. Verder houdt de plant van een licht zure bodem, PH 4,5 of lager. Het is goed om de plant jaarlijks wat tuinturf te geven.

Bemesten

Geef de Skimmia Japonica ‘Rubella’ in het vroege voorjaar koemestkorrels, de plant zal veel bloemen produceren.

Snoeien

Na de bloei kan de struik wat teruggesnoeid worden, zodat de struik zijn compacte vorm behoudt.

Eigenschappen

Variëteit van
Skimmia (algemeen) (Skimmia japonica)
Hoogte
1 - 150 cm
Kleur
  •   
  •   
Winterhard
Ja
Matig
PH
Zuur
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
halfschaduw
Schaduw
Evergreen
Bladhoudend