MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Dagbloem +

Groeit in 35 tuinen

Latijnse naam
Commelina tuberosa
Andere benamingen
Synoniem: Commelina coelestis Willd., Commelina tuberosa Coelestis Group, Hemelsblauwe commelina, Blue Spiderwort, (Blauw) Spinkruid
Hoogte
40 - 50 cm
Kleur
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw, Schaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Geschikt voor de volle grond, in een bloempot of in een plantenbak. De plantdiepte van deze dagbloem is ongeveer 6 cm, ook als plantafstand kunt u zo'n 15 cm aanhouden. Maak de aarde goed los en plant de knolletjes met de kant waar de oude steel zat, omhoog en de wortelknolletjes naar beneden. Vul het plantgat weer aan en geef direct water. Maak voor grotere oppervlakken een ruimer plantgat en plaats hier een aantal knolletjes in. Deze dagbloem groeit het best in losse, goed gedraineerde grond op een plekje in de volle zon of halfschaduw.

Commelina tuberosa:  Leuke vaste plant die prachtige gentiaan blauwe bloemetjes heeft.

De plant moet worden behandelt als een dahlia.Hij krijgt na het zaaien direkt het eerste jaar bloemen. In het najaar hebben zich knollen gevormd die men s winters uit de grond moet halen. In april het jaar daarop kan de knol weer geplant worden. Bloemen bloeien de hele zomer.Kan ook goed in de schaduw. Hoogte ongeveer 40 cm. Zaaien in het voorjaar binnen en na half mei naar buiten. Kan ook in pot. Kiemduur ongeveer 15 dagen.  

Berichten over deze plant