MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Muskaatcourgette 'Tromba d'Albenga'

Foto: Muskaatcourgette 'Tromba d'Albenga'

Groeit in 28 tuinen

Latijnse naam
Cucurbita moschata 'Tromba d'Albenga'
Andere benamingen
Syn. Zomerpompoen, Tromboncino, Zucchetta 'Tromba d'Albenga', Cucurbita moschata 'Trombolino d'Albenga'
Hoogte
1 - 300 cm

Algemene omschrijving

'Tromba d'Albenga' is een rankende zomerpompoen met lange gebogen groene vruchten en stevig geel vruchtvlees. Het ras geeft een goede opbrengst van wel heel bijzondere vruchten. Voor een gebogen vrucht de planten gewoon over de grond laten groeien, de planten kunnen ook omhoog geleid worden, de naar beneden hangende vruchten krijgen dan een rechte vorm.

Voorzaaien vanaf eind april tot half juni, de grond vochtig (maar niet te nat) houden tijdens het kiemen. Zodra de plantjes drie blaadjes hebben kunnen ze uitgeplant worden in een kas, onder een polytunnel of in de volle grond. Een plantafstand van 80 x 80 centimeter aanhouden. Ter plaatse zaaien vanaf half mei tot half juni kan ook.

Telen op een beschutte, zonnige plek met een goed doorlatende en zéér voedzame grond. Regelmatig water geven en de grond niet laten uitdrogen.

Alleen de voldoende rijpe vruchten oogsten, de vruchtstelen moeten verkleurd en wat rimpelig en kurkachtig zijn. Bewaar de pompoenen op een droge, koele en vorstvrije plaats.

Zaaien april - juni
Oogst augustus - oktober

Berichten over deze plant