MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Puntpaprika 'Toscana F1'

Groeit in 237 tuinen

Latijnse naam
Capsicum annuum 'Toscana F1'
Andere benamingen
Zoete puntpaprika
Hoogte
0 - 70 cm
Winterhard
Neen
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Planten tags

Algemene omschrijving

De zoete puntpaprika onderscheidt zich van de gewone paprika door zijn langwerpige vorm, zijn smaak en het hoge gehalte aan vitamines.
De zoetheid van de puntpaprika wordt uitgedrukt in de Brix-waarde. Hoe hoger dit getal, hoe meer suikers een product bevat. Voor de puntpaprika ligt dit getal rond de 9, voor de gewone paprika op 7.

De zoete puntpaprika is een nieuwe vari√ęteit, lekker zoet en ideaal voor consumptie 'uit-het-vuistje', omdat er geen zaadlijsten in zitten. De volle smaak valt goed te combineren met gerookte producten, zoals kip, tahoe of vis. Bovendien is de puntvorm praktisch in het gebruik. De gesneden ringen kunnen zo worden verwerkt in salades. De smaak van de puntpaprika is minder scherp dan die van de gewone paprika en geeft geen nasmaak. Kortom, diegenen die hem geproefd hebben, willen meer.

Het vitamine C-gehalte van een puntpaprika is heel hoog. Met gehaltes van 200 mg per 100 g bevat een puntpaprika 4 maal meer vitamine C dan een sinaasappel.

Puntpaprika is oorspronkelijk afkomstig uit Turkije.

Zoete puntpaprika Toscana F1 is van nature hoog resistent tegen virussen van de Tobamovirus-groep (o.a. Tobacco Mosaic Virus, Tomato Mosaic Virus en Pepper Mild Mottle Virus), stammen 0 en 1.

 

Teelt:

Puntparika Toscana F1 kan zowel in pot geplant worden om op het terras te plaatsen, als in de serre of in volle grond.

Door de compacte groeiwijze is snoeien als bij de gewone paprika niet nodig. Regelmatig water geven en bijbemesten is wel belangrijk om de groei van de talrijke vruchten te bevorderen.

De plant vormt door zijn vuurrode vruchten een zeer aantrekkelijke plant op uw terras, in uw tuin of serre.