MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Bloemriet 'Yellow Humbert'

Canna 'Yellow Humbert'

Foto: Bloemriet 'Yellow Humbert'

Plantvoorschriften :
Op een zonnige plaats in voedselrijke , goed doorlatende , maar vochthoudende grond . De plantaarde verijken met compost is dan ook ideaal voor deze snelgroeiende plant die veel vocht en voedingsstoffen nodig heeft. Een beschaduwde voet wordt ook op prijs gesteld en de canna heeft dan ook weinig last van onderbeplanting met een wat open struktuur.
Planten doen we in volle grond na de laatste vrieskou , ongeveer half mei. ( voortrekken in serre en achteraf uitplanten kan ook)
Plantdiepte -10cm Plantafstand +-30cm circa 7 planten m².
Het aanplanten in groep heeft vaak een zeer mooi resultaat.

Cannas gedijen ook goed in een terraspot . Ze kunnen zelfs binnenhuis als kamerplant, maar dan krijg je zelden bloemen.

Verzorging :
Cannas zijn sterke groeiers .Tijdens het groeiseizoen is het belangrijk om regelmatig bij te mesten. Canna’s geef je niet te snel teveel mest. Dat geldt nog sterker voor canna's in potten. Mest canna's in potten bij voorkeur bij met een meststof met een hoog kaligehalte
Ondanks hun hoogte hoef je canna's niet op te binden. De stengels zijn stevig genoeg.
Uitgebloeide bloemen verwijderen bevordert te herbloei, behalve als je zaad wilt winnen.
Mocht blijken dat een Canna toch op de verkeerde plek staat, of het in een pot toch niet zo goed doet dan kun je ze het hele seizoen door verplanten, wel zeer goed water geven.
Voor de eerste nachtvorst moeten de wortelstokken met kluit en al worden gerooid. Snijd het blad ongeveer een handbreedte boven de grond af. Canna’s uitgraven en met aarde en al bewaren. De kluit voorkomt dat de wortelstokken te veel vocht verliezen. Controleer desondanks tijdens het bewaren af en toe of de wortelstokken toch niet aan het uitdrogen zijn. Maak ze zo nodig een beetje nat.
Canna’s kun je vermeerderen door de wortelstokken in stukken te snijden waarbij je zorgt voor minimaal 1 liever 2-3 groeipunten per stuk. Zaaien is ook mogelijk.

Ziekten :
Virus ziekte: Kenmerken : slechte groei, verkleurd blad, Als een plant ziek blijkt uitgraven en weggooien, er is geen remedie bekend

Eigenschappen

Hoogte
0 - 120 cm
Kleur
Winterhard
Neen
Licht
Zon, halfschaduw