MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Boomlupine

Groeit in 9 tuinen

Latijnse naam
Lupinus arboreus
Hoogte
120 - 150 cm
Kleur
Winterhard
Matig
PH
Kalkrijk, Neutraal
Vochtigheid
Droog
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend

Algemene omschrijving

Algemene omschrijving

De nederlandse naam is Boomlupine, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is roze.De bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn grijs/groen en ongeveer 70 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar. Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze halfheester of dwergheester verdraagt vrij droge bodems en kan ook gebruikt worden als accentplant in de border. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Vereisten

Bij bloeiende planten is het belangrijk om veel knoppen te hebben en om die knoppen uit te laten komen. De aanmaak van knoppen wordt gestimuleerd met een, verhoudingsgewijs, hoger fosfor gehalte. De bloei van de knoppen wordt gestimuleerd door een hoog kalium gehalte. Het hogere kalium gehalte zorgt tevens voor een langere bloei en verbetert de kwalitatieve eigenschappen zoals geur van de bloemen. Daarnaast zorgt het hogere kalium gehalte voor een efficiëntere waterhuishouding zodat de planten zuiniger zijn met water. Hoe verder de onderlinge gehalten uiteenlopen des te sterker gaat er een stimulerende werking vanuit. Advies samenstelling: N5+P2+K4 tot maximaal N9+P6+K8

Onderhoud

Bevorder de herbloei door oude bloemen te verwijderen. De plant is gevoelig voor slakkenvraat. Houd grond rond de planten vrij van groenafval. De planten moeten gesteund worden. Oudere planten laten zich moeilijk verplanten. Het scheuren van de planten is niet gemakkelijk. Vermeerderen door jonge scheuten in het late voorjaar te stekken. .

Gebruik

Deze plant heeft nog geen omschrijving.

Berichten over deze plant