MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Alsem 'Nana'

Groeit in 110 tuinen

Latijnse naam
Artemisia schmidtiana 'Nana'
Andere benamingen
bijvoet
Hoogte
0 - 20 cm
Kleur
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend
Planten tags

Algemene omschrijving

Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke, stenige bodem. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar het best uitplanten in grotere groepen. Groeit bodembedekkend en laat zich goed Bij bloeiende planten is het belangrijk om veel knoppen te hebben en om die knoppen uit te laten komen. De aanmaak van knoppen wordt gestimuleerd met een, verhoudingsgewijs, hoger fosfor gehalte. De bloei van de knoppen wordt gestimuleerd door een hoog kalium gehalte. Het hogere kalium gehalte zorgt tevens voor een langere bloei en verbetert de kwalitatieve eigenschappen zoals geur van de bloemen. Daarnaast zorgt het hogere kalium gehalte voor een efficiëntere waterhuishouding zodat de planten zuiniger zijn met water. Hoe verder de onderlinge gehalten uiteenlopen des te sterker gaat er een stimulerende werking vanuit. Advies samenstelling: N5+P2+K4 tot maximaal N9+P6+K8 combineren met andere planten.

Houd de plant binnen de perken en knip veel terug, anders wordt de plant slierterig. Steunen is hierbij noodzakelijk. De plant rent als het ware door de border. De langwerpige zilvergrijze bladeren maken alles goed. Zo nu en dan scheuren zal geen probleem zijn. Konijnen laten alle alsems met rust. Regelmatig wieden.

Grondsoort: Normaal

Vochtigheid: Matig vochtig

Licht: Zon 

Blad/loof: Groenblijvend

Winterhardheid: Goed

De Artemisia schmidtiana nana is in Nederland bekend als Alsem. Met een geelgroene bloem tijdens zijn bloeiperiode (juni tot en met juli) en groengrijze bladeren siert dit plantje uw tuin het hele jaar door. Bestand tegen temperaturen tot -30 graden Celcius, blijft heel de winter groen. De Alsem wordt 10 cm hoog.

Berichten over deze plant