MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Margriet 'Felix'

Algemene omschrijving

De Osteospermum is een populaire zomerbloeier. In ons land wordt hij ook wel Spaanse (of Kaapse) margriet genoemd. De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Osteospermums behoren tot de plantenfamilie van de composieten of margrietachtigen (Asteraceae). Wereldwijd noemt men ze daarom ook wel African Daisy, South African Daisy, Cape Daisy of Blue-eyed Daisy. De Osteospermum is een vroege bloeier. Al vroeg in het voorjaar is hij te koop in tuincentra of bloemenwinkels. De felgekleurde bloemen zijn er in allerlei kleurschakeringen. Wist je dat de Osteospermum ’s avonds zijn bloemen sluit om overdag weer te stralen?

Onderhoud

Deze plant kan wel wat hebben als het om water geven gaat. Geef de plant pas water als hij bijna droog staat. Laat de plant niet met zijn wortels in het water staan. Het water moet steeds weg kunnen. Een gat in de onderkant van je terraspot zorgt hiervoor. Bij het water geven let je er op dat de bloemen niet nat worden. Daar worden ze niet mooier van. Knip uitgebloeide bloem eruit. Dit stimuleert de vorming van nieuwe bloemen.

Gebruik

Deze rijkbloeiende plant is ideaal voor gebruik in potten op je terras of balkon. Hij verlangt veel zonlicht en dan daarom volop in de zon staan. Kies vrolijke potten om al vroeg in het voorjaar van een kleurig geheel te genieten.

Eigenschappen

Variëteit van
Spaanse Margriet (Osteospermum hybrides)
Hoogte
20 - 30 cm
Kleur
Winterhard
Neen
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon