MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Druif 'Palatina' +

Groeit in 27 tuinen

Latijnse naam
Vitis vinifera 'Palatina'
Variëteit van
Druif (algemeen) (Vitis vinifera (algemeen))
Hoogte
1 - 170 cm
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Deze druif  is gemakkelijk te kweken in eigen tuin. Vitis vinifera 'Palatina' geeft grote trossen met mooie, sappige vruchten.

De kluit van Vitis vinifera 'Palatina' moet voor het planten goed vochtig zijn. Zet de struik eerst in een emmer lauwwarm water. Maak een ruim plantgat en maak de grond goed los. Zorg voor humusrijke tuinaarde. Zet de kluit van druif 'Palatina' op de juiste hoogte in het plantgat. De bovenkant van de kluit moet net iets onder het grondniveau komen (niet dieper dan de entplaats). Vul het plantgat met aarde en druk stevig aan. Geef na het planten direct water. Vitis vinifera 'Palatina' groeit goed in humusrijke, goed doorlatende grond. Druiven groeien het best op een zonnige plek. Zet druivenstruiken op 150-200 cm van elkaar. Teelt in een kweekkas of serre is mogelijk. Ook kunt u de druif in een grote bloempot of terrasbak kweken, de opbrengst zal dan meestal wel lager zijn.

algemeenPalatina wordt voornamelijk gehouden als tafeldruif, maar er kan ook een lekkere muskaatwijn van worden gemaakt. De Palatina heeft een goede houtrijping, vorsthardheid en resistentie. De opbrengst is regelmatig en hoog.

afstammingKönigin der Weingärten x Villard Blanc(= Seyve Villard 12-375, wat op zijn beurt een kruising is tussen Seibel 6468 x Seibel 6905)
Synonym: Augusztusi Muskotaly en Prim. Gekweekt door de Hongaar Kosma Pal.

uitlopenVroeg.

groeiMatig sterke en rechtopstaande groei.

rijpingVanaf half september geschikt als tafeldruif.
Oogsten vanaf begin oktober voor de bereiding van wijn.

trossenGrote (250 tot 500 g), losse, geschouderde trossen met ovale druiven. De druiven hebben een aantrekkelijke goudgele kleur en hebben een duidelijke muskaatsmaak. De opbrengst is regelmatig en hoog.

resistentieTolerant voor echte meeldauw (bij een lichte besmetting is geen behandeling nodig). Resistente tegen valse meeldauw en botrytis. In vochtige jaren moet wel enkele malen een behandeling worden uitgevoerd tegen echte en valse meeldauw.

Berichten over deze plant